O dorință pentru plăcere nu este egoism

Intrebare: Daca Creatorul ne-a creat ca o dorinta de a primi si vrea sa ne dea placere, nu ne opunem de fapt dorintelor Lui, de a vrea sa-I asemanam si sa devenim daruitori?

Raspuns: Nu suntem opusul dorintei Lui, din moment ce noi nu ne abtinem din a ne folosi dorintele. Noi schimbam numai intentia. Toate dorintele noastre ramân si incep sa lucreze in a primi mai mult. Schimb numai intentia, de la intentia pentru binele meu, intentia de dragul ego-ului meu, la o intentie de dragul altora, in care intentia mea merge in afara, pentru ca o dorinta nu este ego-ul insusi.

O dorinta egoistica este o dorinta cu intentie pentru binele meu. O dorinta altruista este aceeasi dorinta, dar cu intentia pentru binele altora. Numai cand imi folosesc toate dorintele si ies in afara persoanei mele (ma las pe mine deoparte), pot sa le realizez in mod corect.

O persoana nu poate schimba intentia, schimbarea se petrece numai in grup sub influenta lui Ohr Makif (Lumina Inconjuratoare).

Numai metoda corecta stimuleaza si cheama the Ohr Makif, care schimba intentia de la intentia de dragul meu la intentia de dragul altora. La acel nivel, incepem sa simtim lumea care se gaseste in afara noastra.

Din lectia de Cabala in limba rusa din  9/18/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: