Opoziția Față De Unitate, Partea a 4-a

Trei Tendințe În Dezvoltarea Poporului Evreu

Întrebare: De-a lungul istoriei, trei tendințe principale s-au manifestat constant în poporul evreu.

Prima tendință este conservarea și respectarea strictă a poruncilor Torei în diaspora. Al doilea este asimilarea evreilor, devenind asemănători cu națiunile înconjurătoare. Al treilea este păstrarea unității atunci când un grup mic de profeți, înțelepți sau Cabaliști (au fost numiți diferit în diferite perioade) au încercat să mențină unitatea între ei și să transmită metodologia spirituală altora.

Aceste tendințe există până în prezent. Pot coexista reprezentanții unor astfel de ideologii atât de diferite?

Răspuns: Astăzi este foarte greu să vorbim despre o divizare clară în cadrul poporului evreu. Desigur, există evrei religioși care, la rândul lor, sunt împărțiți în tendințe diferite.

Există oameni laici care nu au nicio legătură cu toate acestea, mai ales în vremurile noastre, când există un amestec foarte puternic al tuturor cu toată lumea. Ei doar s-au născut ca așa-numiți evrei și, pe această bază, aparțin poporului Israel. Ceea ce va rămâne din asta nici nu se poate spune.

Între oamenii religioși și cei laici există încă alte grupuri mici.

Dar, în general, această problemă își schimbă aspectul foarte repede. Nimeni nu și-a imaginat că Evreii Americani vor fi atât de absorbiți, atât de amestecați cu publicul american. Astăzi, aproape 70-80% din Evreii non-religioși Americani se află în căsătorii mixte.

Întrebare: Care este semnificația acestei probleme din punctul de vedere al Cabalei?

Răspuns: Din punctul de vedere al Cabalei, nu există o astfel de problemă.

Întrebare: Am spus însă că scopul întregii creații este să se amestece. Ce este asimilarea?

Răspuns: Din punct de vedere spiritual, asimilarea este pătrunderea ideii de Iudaism autentic, spiritual, în alte națiuni ale lumii. Și încep să înțeleagă că Iudaismul constă în ridicarea deasupra naturii egoiste a omului, deasupra naturii acestei lumi, pentru a se simți pe ei înșiși și întreaga natură într-un mod diferit, în proprietatea dăruirii, în proprietatea conexiunii și a iubirii. Atunci apar evenimente complet diferite.

Întrebare: Adică amestecarea nu este o respingere a vreunei tradiții externe a oamenilor?

Răspuns: Nu. Este doar o amestecare a tuturor cu toată lumea. Nu este nimic special aici, deoarece atât în ​​familiile religioase, cât și în cele non-religioase, oricum nu există ideea de unitate, solidaritate, a națiunii.

Amestecarea este un fapt pe care îl subliniem pentru a arăta pur și simplu procese interne foarte grave care au loc în cadrul unei națiuni.

Din „Analiza Sistematică a Dezvoltării Poporului Israel” de la KabTV 29/07/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: