Paștele din punctul de vedere al realităților moderne, partea 8

570Comentariu: Înainte de a părăsi Egiptul, Creatorul dă un edict: sacrificați un miel, țineți-l acasă timp de 14 zile, legați-l de un pat.

Răspunsul meu: Toate problemele pe care le vedem în text trebuie înțelese corect. Vorbim despre o persoană, despre calitățile ei interioare. Mielul reprezintă calitatea Binei, care se dezvoltă în noi. Ierburile, pământul, vinul, tufișul care arde etc. simbolizează tot ceea ce se întâmplă în interiorul unei persoane.

Omul este o lume mică, conține absolut toate calitățile lumii noastre. Faptul că lumea pare să existe în afara noastră este de fapt o reflectare a ceea ce este în interiorul nostru.

Adică, văd o masă în fața mea, deoarece starea sa este în interiorul meu și, prin urmare, mi se pare că există. Sunt mâinile mele întinse pe această masă chiar acum. De fapt, nu există mâini, nici masă, nimic. Acestea sunt doar calitățile mele interioare, care pictează realitatea pentru mine în acest fel.

Și același Egipt și același faraon cu toate piramidele uriașe – toate acestea există doar în noi.

Comentariu: Dacă luăm ultimul sacrificiu, atunci mielul din mitologia egipteană antică este o zeitate.

Răspunsul meu: Evreii i-au crescut, i-au ucis și i-au mâncat.

Comentariu: Au fost sacrificați. Creatorul a spus: „Sacrificați-l într-un anumit fel”.

Răspunsul meu: Tocmai pentru că evreii au ucis și au consumat acești miei pentru egoism, adică pentru egiptenii care sunt în noi, acest lucru este sacru, iar pentru calitatea ascensiunii către Creator, dimpotrivă, este o oportunitate de a te ridica deasupra egoismului.

Întrebare: În ciuda indignării egoismului în sine, nu?

Răspuns: Sigur. Cum altfel te poți ridica deasupra lui dacă nu îl superi?

Comentariu: Se spune că copiii lui Israel au fost sclavi destul de mult timp.

Răspunsul meu: Până acum, nu am reușit să ieșim din egoism, să ne desprindem de el.

Întrebare: Așadar, ei fac un sacrificiu în fața egiptenilor înrăiți și a faraonului, ca și când ar face un pas interior foarte decisiv și ar alege partea Creatorului, pentru a-L urma în locul lui Faraon. Pentru a face acest lucru, trebuie să existe o mare disponibilitate interioară, o conștientizare în om. Unde se acumulează, cu ce cost?

Răspuns: Aceasta este o necesitate interioară conștientă care se manifestă treptat în om, în mod natural, cu ajutorul Creatorului, cu ajutorul luminii. De la sine, nu își are originea și nu se dezvoltă în omul însuși.

La urma urmei, toți acești oameni care erau numiți evrei, au venit în Egipt pentru a-și dezvolta eforturile altruiste de a se conecta între ei și cu Creatorul și, prin urmare, pentru a manifesta calitatea Creatorului. Prin acțiunile lor dintre ei, ei atrag calitatea Creatorului.

Întrebare: În timpul nostru, această pregătire se maturizează în poporul evreu sau nu? Ar trebui să existe o măsură cumulativă? Cum ajungi la această măsură, astfel încât omul să aleagă de fapt partea Creatorului și să avanseze și să își îndeplinească rolul?

Răspuns: Pentru a face acest lucru, trebuie să petreci patru sute de ani în Egipt, sau cel puțin două sute zece ani, așa cum a fost cu adevărat.

Întrebare: Simt că acesta este Egiptul?

Răspuns: Desigur! Chiar și Avraam era în și din Egipt. Nu este o problemă. A fi „în Egipt” înseamnă a te simți în sclavia egoismului. Când egoismul, pe de o parte, îți oferă tot ce vrei în această lume – ia-o, bucură-te de ea – și apoi le arunci pe toate și preferi să ieși din ea.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”, 12.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed