Rebeliunea Canaaniților interiori

Numeri”, Tora, 21: 1 – 21: 3 – Auzind însă regele canaanean din Arad, care locuia la miazăzi, că Israel vine pe drumul dinspre Atarim, a intrat în luptă cu Israeliţii şi a luat pe unii din ei în robie

Atunci a făcut Israel făgăduinţă Domnului şi a zis: „De vei da pe poporul acesta în mâinile mele, îl voi nimici pe el şi cetăţile lui”.

Şi a ascultat Domnul glasul lui Israel şi a dat pe Canaanei în mâinile lui şi el i-a nimicit pe ei şi oraşele lor şi a pus locului aceluia numele: Horma, adică nimicire

Cu toții existăm într-o singură dorință, într-un singur trup și, deși din perspectiva ego-ului se pare că ne urâm unii pe alții, ne urâm de fapt propriile noastre părti, copiii noștri și rudele noastre, oamenii care sunt cel mai aproape de noi, care par cei mai odioși și mai distanți. Acest lucru va fi dezvăluit în viitor, și omenirea va fi șocata de acțiunile sale.

În Tora, conceptul de „a lupta” se referă de asemenea la rebeliunea fata de dorințele egoiste. Cu toate acestea, atunci când o persoană nu poate lupta cu ele, cere în mod natural ajutor Creatorului pentru că El este singura forță care guvernează și controlează totul. Acesta este motivul pentru care Israelul se întoarce către El.

În fiecare victorie este vorba despre o persoana care învinge dorințele sale egoiste, caz în care sunt numiti Canaaniți, și le transforma in unele altruiste.

Cu alte cuvinte, atunci când Canaaniți noștri interni se revolta in noi, avem nevoie de ajutorul Creatorului, iar Creatorul ne ajută pentru a-i învinge. Distrugem toate intențiile egoiste pe care le avem și avansam.

Cucerirea țarii lui Israel este o schimbare a celor șapte intenții egoiste majore pentru noi înșine, în intenții pentru Creator, pentru dăruire si dragoste.

Copiii lui Israel jura să distrugă orașul Canaanit, ceea ce înseamnă dorințele egoiste din ei, pentru că un om este o lume mică, care include totul în el, și de aceea are nevoie de ajutorul Creatorului.

Dar cum poate poporul lui Israel, care tânjește după iubire, să ceară Creatorului etern care iubește pe toată lumea, să distrugă pe cineva? Din păcate, oamenii nu înțeleg ce spune Tora, și ei cred că sunt o națiune rea! Cu toate acestea, Tora prezintă dovezi opuse, pentru că în lumea spirituală, totul este cu intenția de a dărui pentru a dărui, în timp ce în lumea noastră, totul este pentru umplerea sinelui.

Sinucidere înseamnă uciderea egoismului în tine. Uciderea altcuiva înseamnă uciderea egoismului în mine numit printr-un alt nume, nu al meu. Asta înseamnă că acest lucru este starea noastră viitoare.

Există diferite metode de corectare: parțiale, temporare, permanente, și corecții finale. Tora ne spune cum corecția completă este realizată în diferite stări. Este la fel ca în lumea noastră. Avansam, corectând ceva, și părăsind ceva. Apoi ceva se întoarce la noi din nou, se ridica din adâncimi, și trebuie să o corectam încă o data.

Din KabTV „Secretele din Cartea Eterna” 7/1/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: