Reîncarnările Vieții, Reîncarnările Sufletului

709Baal HaSulam, „Din carnea mea Îl voi vedea pe Dumnezeu”: La fel, în ceea ce privește sufletul, omul se reîncarnează până când dobândește înțelepciunea adevărului în întregime. Fără acestea, sufletul nu își poate atinge nivelul maxim.

Omul se reîncarnează în lumea noastră și gena sa spirituală este îmbrăcată în diferite corpuri, de fiecare dată. Omul care trăiește această viață, dar al cărei corp moare înainte de a-și îndeplini gena spirituală, se va întoarce la un nou corp corporal în care va trece prin zeci de ani care au fost prestabiliâi pentru el și apoi vor muri din nou.

Aceasta va continua până când va atinge dezvoltarea sufletului într-una din reîncarnările sale.

Dar nu cunoașterea pe care o dobândești ridică nivelul sufletului. Mai degrabă, natura inerentă a sufletului constă în faptul că nu va crește prin propriul efort înainte de a dobândi cunoașterea naturii spirituale. Creșterea sa depinde de măsura cunoștințelor sale.

În general, cunoașterea nu permite sufletului să facă nimic. Permite omului să coopereze corect cu sufletul pentru a-l ajuta să se dezvolte prin acțiunile corecte.

Sufletul se dezvoltă prin acțiunile bune și corecte către o astfel de stare încât nu va mai trebui să se întoarcă la un corp din lumea noastră.

KabTV „Fundamentele Cabalei” 16/06/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: