Să luăm corectarea în propriile noastre mâini

Astfel, dacă Israelul va fi răsplătit și va adopta legea dezvoltării prin care trebuie să-şi depăşească atributele rele pentru a le converti în cele bune, atunci el le va aduce sub propria conducere. Cu alte cuvinte, își vor pune mintea și inimile pentru a corecta toate atributele rele din ei și le vor transforma în cele bune, prin ei, înşişi. Apoi, „Eu il voi grăbi”, ceea ce înseamnă că vor fi eliberați complet de lanțurile timpului. Și, de acum încolo, acest scop depinde de propria lor voință, adică numai de măreția faptei și a atenției. Astfel, ei grăbesc sfârșitul. (Baal HaSulam, „Pacea în lume”)

Progresul nostru depinde doar de conexiunea dintre noi, de cât de aproape ajungem unul de celălalt. Cu cât înaintăm mai departe spre scopul creației, cu atât trebuie să ajungem mai aproape unul de celălalt. În punctul final al drumului nostru, cu toții, fără excepție, ne vom contopi într-un singur întreg, într-un singur Kli (vas). Aceasta înseamnă că mereu trebuie să grăbim apropierea, încercând să ne ridicăm deasupra dezacordurilor în continuă creștere dintre noi și, astfel, vom ajunge treptat la starea de echivalență între noi și Creator.

Dar dacă nu sunt răsplătiți cu dezvoltarea atributelor lor rele sub propria lor autoritate, ci o lasă sub Autoritatea Cerului, ei, chiar și aşa sunt siguri că vor atinge sfârșitul răscumpărării și sfârșitul corectării lor. Acest lucru se datorează faptului că există o certitudine completă în Guvernarea Cerului, care operează prin legea dezvoltării treptate, grad cu grad, până când transformă orice rău și dăunător binelui și binefacerii, ca fructul unui copac. (Baal HaSulam, „Pacea în lume”)

Chiar dacă părăsim această muncă și nu mai studiem Cabala, lăsăm totul să-și ia propriul curs, mergem cu fluxul, trăim cât trăim și murim dacă este timpul să murim, în niciun caz nu va ajuta la scurtarea sau prelungirea perioadei dezvoltării noastre.

Întrucât, dacă avansăm pe calea luminii, ne vom grăbi dezvoltarea și, în același timp, o vom face bună și plăcută. Totuşi, acest lucru este posibil numai dacă stabilim constant relații în grup, deasupra egoismului nostru.

Fără să facem acest lucru, înaintăm pe calea suferinței, unde vom primi tot felul de palme, lovituri și boli pe fiecare centimetru, fără să mai vorbim de catastrofele masive care se apropie.

Din Lecția de Cabala în limba rusă 14.07.19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed