Scrie Tora pe inima ta

Tora, Deuteronomul, 10:01: „Atunci mi-a zis Domnul: Ciopleşte-ţi două table de piatră, ca şi cele dintâi şi suie-te la Mine în munte şi-ţi fă un chivot de lemn.

Inima egoistă a omului, care trebuie corectată, se numește inimă de piatră. De aceea, întreaga Tora, a cărei esență este în zece mesaje, în zece porunci principale, trebuie să fie sculptată în inimă.

Este necesar să se taie din inimă și, anume, din dorințele noastre, singurul loc (nimic altceva nu ar trebui să rămână din ea) in care să scriem cele zece porunci, pe care trebuie să le realizăm în fiecare zi și noapte, pentru a ajunge la punerea lor în aplicare pe deplin pe parcursul întregii noastre vieți, în același timp, ridicându-ne pe munte.

Muntele este numit Muntele Sinai, muntele urii. Ridicându-ne la Creator și coborând de la El, o persoană  descoperă brusc că toți oamenii (dorințele) sunt angajate în desfrâu, confuzie și dorința de a se delecta pe deplin cu alimente, sex, cunoaștere, faimă, putere și tot ceea ce inima lor pietroasa si rea poate imagina. Cu toate acestea, totuși, el trebuie să poarte aceste table.

De aceea, Moise le-a sculptat și a făcut un ambalaj suplimentar special pentru ei, în scopul de a proteja dorințele sale corectate, care o dată sculptate pe table și-au asumat forma de litere. Alegoric, se spune că atunci când transporti tablele, aceste scrieri stralucesc.

Dar, tot ceea ce Moise a atins, el a făcut-o pentru sine, iar acest lucru nu este suficient. Așa că, atunci când a venit în jos, el a descoperit că oamenii au devenit corupti și tablele sale au fost lipsite de valoare! De aceea el le-a distrus.

Aceasta sfaramare a amestecat toate gândurile și ideile sale superioare cu cele inferioare. Așa că, atunci când a urcat pe munte pentru a doua oară cu noile table, acestea au fost mult mai valoroase decât cele anterioare, nu din cauza înălțimii și detasarii din ele a tot ce este material, ci pentru că in ele însele s-au inclus toate dorințele pământești sinistre ale oamenilor conectati cu dorința de a merge înapoi la vițelul de aur, în Egipt, „Dați-ne ce am avut în Egipt!” Acesta este motivul pentru care acest al doilea rand de tablete au fost mult mai valoroase.

De regulă, un cabalist trebuie să se retragă până la cel mai scăzut nivel, de la care nu există nicio altă cale. Numai de la sfaramare este posibil sa se mearga în sus! Același lucru sa întâmplat cu Adam. Același lucru s-a întâmplat cu noi: construcția primului și celui de-al doilea Templu, distrugerea lor completă,  ieșirea în exil, și începutul recuperării actuale. La urma urmei, astăzi suntem amestecati in toată omenirea și, prin urmare, recuperarea noastră va fi universală, corectă și finală. Acesta este modul în care se întâmplă.

Așa că Moise, într-o astfel de stare, de spargere a tablelor și urcand din nou pe munte arată ca acest lucru a fost planificat în prealabil. Nu poate fi altfel!

Și instrucțiunea de a sculpta el însuși două tablete de piatră înseamnă să pregătească inima să se ridice. Se spune, „scrie Tora pe inima ta” (dorințele tale), deoarece este necesar a da dorințelor o anumită formă. Și acest lucru, de fapt, este o inimă.

Din Programul KabTV „Secretele cărții eterne” 5/16/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: