Treziţi-vă – Foc!

293În tot ceea ce se întâmplă în lume, ar trebui să vedem guvernarea bună și binevoitoare a Creatorului care ne aduce numai binele. În acest fel, El corectează sufletele și le conectează împreună într-un singur suflet comun.

Cu toate acestea, noi vedem totul într-un mod diferit, iar întrebarea este cât de mult vreau să descopăr adevărul pentru a-L justifica pe Creator și a-I fi recunoscător pentru bunătatea sa prin adeziunea la El. Aceasta este corectarea mea.

Dacă văd o lume coruptă, este pentru că judec după defectele mele. Nu vedem nimic în afara noastră, ci doar ceea ce se întâmplă în interiorul fiecăruia dintre noi și al tuturor. Toate inundațiile, incendiile și pandemiile sunt simptome ale propriei noastre boli.

Dacă am merge la un doctor care ne-ar putea diagnostica pe fiecare dintre noi și pe toți împreună, el ar fi îngrozit de cât de gravă este boala noastră. El ar spune: „Vezi focuri? Este pentru că ai febră mare. Vezi inundații? Acestea sunt și boli din interiorul vostru. La un moment dat simțiți că forțele Gevura din partea dreaptă apar ca inundații și o altă dată din stânga manifestându-se ca un foc. La mijloc, între ele mai există o lovitură, pandemia. Trebuie să descoperi încă multe alte lovituri din dreapta, din stânga și din mijloc, pentru că nu am altă cale de a te convinge de necesitatea corectării decât prin astfel de lovituri”.

Rezultă că noi suntem de vină că ne aflăm în starea dificilă în care ne aflăm acum, pentru că au trecut mulți ani și încă nu ne-am trezit în niciun fel către corectări.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 7/25/21, “Intrarea în gradul spiritual”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: