Valabil numai acum – un împrumut spiritual în condiţii profitabile!

Pot spune cu speranţă şi încredere că suntem în pragul acţiunilor cu adevărat spirituale. Dacă ne convingem noi înşine că ele devin revelate în interiorul conexiunii dintre noi şi că acolo este revelat Creatorul, dacă ne dorim asta, atunci toate oportunităţile se găsesc în faţa noastră.

Intrarea ne-a fost deschisă de sus şi acum este rândul nostru să facem câţiva paşi pentru a intra înăuntru. Şi aceşti paşi sunt chiar uşor de făcut, pentru că ei sunt asiguraţi de unificare. Nu merge înainte fiecare persoană, de una singură, ci merge în interior, către centrul nostru comun unde îl vom revela pe Creator prin împingerea noastră comună către iubire, empatie şi dăruire reciprocă.

Acest timp a venit cu adevărat. Nu mă compar cu Avram sau Moise, dar stările care devin revelate apar la fel ca atunci. Haideţi să facem un efort şi veţi vedea că acest lucru se întâmplă cu adevărat.

Începem să facem acţiuni reciproce care ne aduc revelaţia Torei, adică revelaţia Luminii care corectează înclinaţia rea şi ne revelează Creatorul înăuntrul nostru.

Vorbesc de asta la modul cel mai serios. Dacă acum 9 sau 12 luni acest lucru nu îmi părea aşa de realist şi concret, acum văd că noi chiar suntem, fără doar şi poate, capabili de asta. Am primit permisiunea de sus şi acum totul depinde de noi: Ne vom asuma asta sau nu? Să o neglijăm ar fi o greşeală gravă, care ar aduce mari necazuri.

Sper foarte mult ca sărbătoarea de Paşte, vizita mea la grupurile din afara Israeluli, Congresul de la Moscova şi alte evenimente vor servi ca o bună pregătire. Este posibil. Totul ne este deschis şi întreaga lume ne ajută. Tot ceea ce se întâmplă în lume este doar ajutor pentru a ne împinge mai departe.

Totuşi, trebuie să avem grijă. În una din scrisorile sale, Baal HaSulam scria următoarele studenţilor săi: Acum un an starea voastră era mult mai bună, dar acum sunteţi în cădere. Totuşi, nu pierdeţi încrederea în milă. Poate veţi avea succes din nou.

Acum, timpul deşteptării de sus a venit şi de sus ni s-a dat o oportunitate. Totuşi, acesteia trebuie să îi ataşăm o deşteptare de jos. Nu poate fi nicio păsuire, toleranţă în această privinţă.

Trezirea de sus este un foarte mare ajutor. Asta pentru că nu trebuie să îl convingem pe Creatoru că aveţi o dorinţă bună. El Însuşi v-a dat această oportunitate Doar cereţi-mi Mie şi Eu voi plăti pentru ea. Poţi lua marfa, vânzătorul va înregistra datoria în carte şi tu o vei plăti mai târziu. Mai întâi intră în spiritualitate şi apoi o vei plăti înapoi.

În acest fel avansăm. De fapt, nu ne putem descurca fără forţa spirituală, dar atunci când o avem, putem face acţiuni spirituale şi vom returna datoria mai târziu. Acum avem şansa să primim un împrumut şi să obţinem lumea spirituală. Şi mai târziu vom plăti pentru el – nu este nicio problemă.

Deci, haideţi să sperăm că vom înţelege ce fel de oportunitate avem înaintea noastră. Va fi de neiertat să o pierdem, neunindu-ne, aşa cum trebuie.

Depinde foarte multe de cum folosim timpul nostru. Momentul prezent este foarte important. Şi nu trebuie să vă uitaţi la lumea externă, aşteptând ca ea să avanseze azi sau mâine. Asta nu depinde de noi.

Din discuţia la masa de seară 4/9/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: