Viața și moartea, partea 10

Alege viața în dăruire

Baal HaSulam, „Introducere în studiul celor zece sfirot”: 3) „Vezi, am pus înaintea ta viața și binele, iar moartea și răul… prin urmare, alege viața…”

Aceasta înseamnă să alegeți calitatea dăruirii și iubirii pentru ceilalți. Nu este ușor, deoarece alegerea se întâmplă mai presus de egoismul nostru. Acesta este motivul pentru care trăim.

Trebuie să parcurgem o mulțime de lucruri pentru a înțelege cu adevărat acest lucru: să alegem să trăim în dăruire, adică să îi servim pe alți oameni pentru a-i aduce la conexiune și, făcând acest lucru, să-L lăsăm pe Creator să se reveleze între ei. Acesta este singurul obiectiv al omului în viață. Toate celelalte dispar pur și simplu și nimic altceva nu există.

Nu ne putem imagina cum este aranjat universul în afara stării noastre falsă în mod inerent. Este absolut greșit, denaturat de egoismul nostru. Dacă am avea ocazia, ca un aparat foto, să ne concentrăm asupra a ceea ce se întâmplă, am vedea cum cu o scădere sau o creștere calitativă a egoismului, adică prin apropierea de ceilalți sau îndepărtarea de ei, că lumea devine diferită.

Sperăm că acest lucru se va revela din ce în ce mai mult între noi. Cu toate acestea, pentru a face acest lucru, trebuie să fiți într-un grup, într-un grup de zece prieteni. Numai acolo, în grupul celor care tânjesc să atingă scopul vieții, putem asambla un model care va fi numit „viață după moarte” sau „Lumea Superioară”. Acest lucru poate fi simulat în timp ce încă suntem în lumea noastră, în viaţă.

Prin urmare, dacă cineva are o astfel de dorință, ar trebui să vină în grupul nostru și să participe la cursuri practice, de „laborator”. Apoi va vedea că toate acestea sunt foarte eficiente și realizabile. Te așteptăm!

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 14/01/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed