Vioara cu zece corzi

Cu cât mă includ mai mult în grupul de zece, imaginându-mi că este acolo Creatorul, cu atât mai mult îmi acord sufletul, ca o coardă muzicală în raport cu alte corzi. Grupul ar trebui să se stabileascǎ precum o vioară, astfel încât toată lumea să fie ca o singură persoană cu o singură inimă. Și atunci Creatorul va fi descoperit în noi.

Creatorul se îmbracă într-o vioară și cântă la ea dacă este corect acordatǎ în raport cu El, și toate corzile sale sunt pregǎtite. Noi înșine nu cântăm la vioara asta, ci Creatorul cântă întregul grup de zece împreună.

Luminile curg în Kelim-urile noastre și plutesc și dau naștere la numeroase armonice, adică strălucesc la toate nivelurile, deoarece Sefiroturile sunt împărțite în principale-speciale și subordonate-mai mici. Simțim toate acestea ca o conversație între Creator și noi; El este dezvăluit sub această formă, în toate senzațiile noastre care apar ca urmare a conexiunii corecte între prieteni.

Toți cei din grupul de zece trebuie să-și acordeze coarda pentru ca El să se îmbrace în vioara noastră. Și asta depinde doar de relațiile dintre prieteni, de cât de mult devin ei mai importanți pentru mine și cât de mult înțeleg că fără ei nu voi realiza nimic.

Dacă prietenii dispar brusc, atunci voi pierde orice legătură cu spiritualul.

Se va întâmpla o detaşare completă. Prin urmare, este necesar să se consolideze în mod constant conexiunea dintre cei zece și să existe grijă de toți prietenii, ca de cel mai drag lucru din viață.

Nu există nimic altceva decât acest lucru. Pentru mine, prietenii sunt și mai importanți decât Creatorul, deși El este sursa și scopul. Dar prietenii sunt mai importanți, deoarece dacǎ îi pierd, voi pierde totul și nu îi voi mai putea găsi. Nu pot doar să trec dintr-un grup de zece la altul, deoarece conexiunea este posibilǎ doar în etapa inițială.

De fapt, aceasta este o astfel de conexiune, încât este imposibil de schimbat. Este o tragedie uriașă când o persoană este scoasă din grupul de zece sau părăsită de grupul de zece, din cauza unui fel de conflict, negăsind înțelegere între prietenii săi, sau nereușind să-i înțeleagă.

Din prima parte a  Lecţiei zilnice de cabala 5/18/20, , Scrierile lui Rabash, „Agenda Adunării – 2,”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed