Мodernizarea sufletului

Un cabalist simte moartea corpului fizic așa cum își schimbă cineva cămașă. Dacă principalul lucru sunt eu, nu cămașa, adică sufletul, nu trupul, atunci de fiecare dată când schimb cămășile, mă schimb şi eu, obțin o ținută tot mai elegantă.

Nu este nimic înfricoșător în privința morții, cu excepția pierderii capacității de a face corectări. Dar dacă nu am făcut corectări în viața asta, pot returna cămașa cu calm, pentru că nu am nimic de regretat.

Întrebare:  De ce un cabalist lucrează de fiecare dată la o corectare ca și cum ar începe să trăiască din nou, dar totuși, la un moment dat, tot trebuie să moară și să-și schimbe corpul?

Răspuns:  Există o diferență uriașă între formele pe care o persoană le schimbă de-a lungul vieții și noua formă pentru care trebuie să moară. Aceasta va fi o realitate nouă, o modernizare semnificativă, ca și cum aș repara în permanență computerul meu, instalând noi programe pe el și, la un moment dat, aflu brusc că instrumentul – calculatorul în sine, nu mai este potrivit și va trebui schimbat.

Din partea a treia a  Lecţiei zilnice de Cabala 3/11/20, , Scrierile lui Baal HaSulam, „Pacea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed