Accelerarea dezvoltării spirituale

Ȋntrebare:  Neuroendocrinologul american Robert Sapolsky a spus: „Modificați o genă între zeci de mii și, aproximativ, la jumătatea drumului vieții, apare o transformare dramatică a personalității.” Luând ca exemplu grupul de zece, în ce fel dezvoltarea unui suflet individual influențează sistemul, ca întreg?

Răspuns:  Putem influența dezvoltarea tuturor sufletelor din întregul sistem care reprezintă un singur suflet și să le aducem la starea de Adam, de la cuvântul „Domeh”, care înseamnă „similar cu Creatorul”.

Dacă realizăm acest lucru prin propriile noastre eforturi, vom accelera dezvoltarea noastră, şi nu sub loviturile convingătoare ale naturii așa cum se spune, „cu bățul”, ci ne îndreptăm pe noi înşine către scop.

În esență, singura noastră oportunitate de a progresa este în grăbirea dezvoltării noastre. În acest caz, vom scăpa în mod natural de acest băț, care ne lovește din spate și vom progresa independent, ca un copil care vrea să învețe de unul singur și nu prin constrângere.

Existăm deja în starea noastră finală, perfectă, numai că nu simțim acest lucru. Trebuie să parcurgem tot drumul până la capăt și să acumulăm anumite condiții, apoi vom simți acea stare finală.

Ȋntrebare:  Accelerarea depinde de noi?

Răspuns:  Depinde de modul în care ne reunim. Astfel de adunări cum sunt congresele și chiar să fim împreună cum suntem acum, grăbesc în mod semnificativ dezvoltarea noastră spirituală. Deci merită să o facem mai des.

Din KabTV “Fundamentele Cabalei,” 2/9/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed