Acordându-ne la transmisia Creatorului, prin grupul de zece

Kli-ul nostru spart se îndreaptă treptat spre centrul conexiunii noastre, care începe să se simtă ca centrul universului, al tuturor lumilor, al întregului sistem al lui Adam HaRishon, spre noul loc, în care vasul corectat întâlnește lumina. Cu cât ne gândim mai mult la asta, cu atât ne dezvoltăm sensibilitatea. Nu există nimic în lumea noastră care să nu poată fi simțit și totul depinde de eforturile noastre investite, de atitudinea noastră, de dorinţa noastră.

Trebuie să ne străduim pentru acest punct de conectare cu toate dorințele noastre. Atât înclinația bună, cât și cea rea, însoțesc o persoană până la punctul de întâlnire, unde ne unim și dezvăluim Creatorul. Pentru a realiza acest lucru, fiecare persoană trebuie să-și abandoneze „ego-ul” și să se deplaseze de pe marginea exterioară a vasului comun, către centrul grupului.

Dacă împreună, ne gândim cu toții la unicul punct central, adică la Creator și avansăm către El, atunci toată lumea se oprește să se gândească la sine și își pierde sinele personal ca și cum nu ar exista. Datorită concentrării sporite asupra acestui gând și a aspirației spre centru, rămânem cu o singură preocupare pentru existența unui sistem comun, pentru vitalitatea și revelația sa, iar grijile personale dispar. Astfel, ajungem treptat la auto-restricție și unitate comună, ceea ce creează un loc pentru Creator, să fie dezvăluit pentru a-I aduce mulţumire Lui.

Zi de zi, această imagine ar trebui să devină mai clară în sentimentele și în mințile noastre, în viziunea noastră interioară, astfel încât să înțelegem și să simțim că există cu adevărat. Dezvăluim această stare care există, această lume superioară, din nimic.1 (Minutul 0:00)

Tot ce s-a întâmplat trebuia să se întâmple. Tot ce se va întâmpla există deja. Singurul lucru pe care trebuie să-l fac este să decid cum să trec de la o situație la alta, aplicând eforturi și devotamentul sufletului meu. Adaug doar atitudinea mea – restricție, ecran și lumina reflectată – și dezvălui o stare deja existentă.2 (Minutul 14:50)

Totul este deja perfect; nu trebuie decât să îți corectezi atitudinea, pentru a vedea că întreaga lume este o lume absolut perfectă, a infinitului. Dar nu o simțim, nu trăim în ea; prin urmare, trebuie să ne schimbăm toate simțurile pentru a ne simți pe noi în lumea infinitului.

Și pentru a face acest lucru, ni s-a dat grupul de zece să ne orientăm în direcția corectă, să ne calibrăm pe noi, înșine, să ne concentrăm viziunea și percepția, să ne simțim pe noi în eternitate, în noi și adevăratele valori. Malchut al lumii infinitului este locul în care ne unim cu toții și ne unim cu Creatorul. Creatorul este unul, iar creația trebuie să fie și ea una, precum Creatorul. Tot ce dezvăluim este întregimea Creatorului.

De aceea, Creatorul ne-a împrăştiat, oferindu-ne ocazia să căutăm această unitate în diferite stări, pro și contra. Nu există rău; există „ajutor din contră”, care ne arată discrepanța faţă de imaginea adevărată, manifestându-l în toate senzațiile și înțelegerea noastră, în minte și în inimă. Și pentru a face mai evidentă această discrepanță, o îmbracă în senzații neplăcute. Se pare că nu văd doar distanța dintre percepția și scopul meu, adică între imaginar și lumea autentică, dar percep acest decalaj ca suferință, ca durere.

Prin urmare, o numim o înclinație rea, deși în esență nu este rea, ci un ajutor, pentru că ne ajută să simțim cât de mult ne abatem de la adevăr. Cea mai importantă muncă este în grupul de zece în care putem corecta foarte repede această discrepanță între noi și Creator.

Este ca și cum aș construi o imagine adevărată din grupul meu de zece, adunând toate elementele corecte și conectându-le între ele, aducându-le mai aproape și concentrându-se până când ating o claritate perfectă: zece Sfirot corectate, umplute cu lumina superioară.3 (Minutul 16:20)

Grupul de zece este o matrice care asigură contactul meu cu Creatorul. Simt că vorbesc cu prietenii mei, dar nu este așa, fiindcă vorbesc cu Creatorul. Grupul de zece este limba de comunicare cu forța superioară. Întreaga creație este o carte divină, o conversație cu Creatorul.4 (Minutul 37:10)

Metoda de a aduce dorința să se bucure în echivalență cu lumina este: zece părți diferite ale dorinței care, în ciuda diferențelor lor, se conectează pentru a deveni ca lumina, apoi puteți vedea și auzi în ele acțiunea luminii ca și cum ar fi în un corp sau un receptor radio. Cu cât conexiunea este mai puternică, cu atât revelarea este mai mare. Toate detaliile acestui receptor sunt deja în mâinile noastre, iar acum totul depinde de noi..5 (Minutul 45:20)

Mi se pare că grupul de zece sunt doar zece oameni. Dar, de fapt, Creatorul îmi vorbește prin ei și trebuie să înțeleg ce vrea El de la mine atunci când se exprimă pe Sine prin fiecare prieten. Acesta este un cod special, o limbă pe care trebuie să o învăț.

Apoi voi descoperi că un grup de zece sunt cele zece Sfirot și voi vedea cum fiecare Sfira strălucește cu propria culoare, cu o forță și caracter diferit a strălucirii și conexiune diferită cu ceilalți. Pe de o parte, toate sunt incluse într-o singură formulă împreună, dar fiecare contribuie cu propria sa parte unică la întreg: mai multă înțelepciune sau milă (Hochma sau Hassadim), diferite tipuri de dorință și conexiune cu cel superior.

Este ca și cum aș fi în fața unui ecran și, cu cât ridic mai mult deasupra mea și mă conectez cu prietenii, cu atât înțeleg ce îmi transmite Creatorul 6 (Minutul 49:45)

Din prima parte a  Lecţiei zilnice de Cabala 11/25/19, Centrul grupului de zece

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: