Ajutor în dezvoltarea sufletului

Comentariu: Versetul din una dintre melodiile Cabaliste este astfel: „Sufletul crește în om nu cu timpul; angajați-vă să lucrați în inimă mereu și din nou, pentru ca în cele din urmă acesta să apară în lume din sămânța iubirii. ”

 Răspuns: Da, așa crește. Și nu puteți face nimic altceva decât să aveți grijă atât de această sămânță (punctul din inimă) cât și de mediul său. Reţine, mediul este întreaga noastră lume. Și apoi există și lumi spirituale de impuritate numite Klipot (coji). Ele sunt un ajutor enorm în dezvoltarea sufletului, dar este un ajutor negativ. Este scris: „Voi face pentru el un ajutor făcut împotriva lui.”

Chiar și în lumea noastră, dacă vreau să fiu sportiv, om de știință, indiferent ce, trebuie să exercit și să lucrez împotriva lenei mele naturale. Acesta este singurul mod în care îmi pot depăși lenea.

Dar în spiritualitate, destul de ciudat, este mult mai ușor. În spiritualitate, tot ce ai nevoie este să înțelegi că totul va fi rezolvat prin unitatea noastră. Este imposibil să rezolvi vreo întrebare dacă ești singur, pentru că atunci lovești un perete și îl lovești din nou și din nou, și faci cucuie în cap.

Dar dacă vă conectați cu alții, descoperiți trecerea către lumea spirituală împreună și intrați în ea literalmente ca un cuțit prin unt.

Din emisiunea de pe Kab TV „Fundamentele Cabalei”, 9/2/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: