Alegerea evreiască: unitate sau antisemitism – îndatorirea Israelului față de umanitate

Poporul Israel a fost adunat din acei oameni care au simțit datoria de a se conecta pentru a înțelege sensul vieții și scopul ei, corectarea creației și forța superioară. Prin urmare, ei s-au numit „Israel” („Yashar-Kel”), ceea ce înseamnă „direct la Creator”. Avraam a ales acești oameni dintre toți locuitorii Babilonului, adică dintre toate națiunile lumii de la acea vreme şi i-a învățat cel mai important principiu al conexiunii: iubește-ți aproapele ca pe tine însuți.

Astfel, ei s-au ridicat deasupra egoismului, care crește și se umflă constant, ca drojdia, în societatea umană. Cu toate acestea, această creștere a avut un scop: să se asigure o prăpastie suficientă între egoismul uriaş al umanității și forța conexiunii, deasupra societății egoiste, pe care este obligată să o obțină. Când ajungem la un anumit grad de opoziție între egoism și conexiune, atunci din el, începem să dezvăluim forța superioară, lumea superioară și pe noi înșine, ca aparținând lumii spirituale.

Egoismul în creștere este motorul care ne ridică din această lume, în lumea spirituală, de la primire la dăruire, de la ură la iubire. Dacă urmăm principiile „dragostea va acoperi toate crimele” și „fiecare judecă după propriile sale defecte”, atunci fiecare dintre noi, ca grup și împreună, putem realiza o conexiune atât de puternică în care Creatorul va fi revelat.

De-a lungul a mii de ani, grupul adunat de Avraam, în Babilon, s-a schimbat foarte mult. O parte din el a dispărut, dizolvat în națiunile lumii, iar mai târziu va fi dezvăluit. Între poporul lui Israel au existat mulți oameni care au atins gradul de Creator, deoarece au reușit să-și depășească egoismul și să se conecteze. De-a lungul anilor, condițiile s-au schimbat, dar principiul rămâne același, deoarece legile lumii sunt constante și neschimbătoare. Trebuie doar să le învățăm și să le implementăm, pentru a ajunge la starea corectată.

Prin urmare, este necesar să studiem în istorie, procesul prin care a trecut grupul lui Avraam, deoarece „faptele părinților vor deveni un semn pentru fii”. Din aceasta, vom înțelege direcția spre care ne mergem, ce se întâmplă cu noi și ce semne ale faptelor părinților le putem vedea astăzi, deoarece principiul etern al iubirii aproapelui tău ca pe tine însuţi, legea conexiunii, funcționează întotdeauna.

De la Ari încoace, toți Cabaliștii au spus că am intrat în era lui Mesia, adică în timpul corectării finale. A rămas o ultimă etapă a dezvoltării noastre, deși ar putea fi destul de lungă. Ca întotdeauna, națiunile lumii pun presiune asupra poporului lui Israel, iar această presiune este concepută să ne forțeze să ne conectăm, cel puțin prin calea suferinței.

Poporul evreu trebuie să tragă concluzii din istoria sa și să se conecteze, urmând exemplul părinţilor lor. Prin această conexiune, vom simți aproape imediat uşurarea de presiunea externă, datorită reacției noastre corecte la aceasta și a eforturilor de conectare. Prin urmare, toate războaiele care se nasc împotriva noastră vor înceta imediat, deoarece vom începe să avansăm, fără presiuni externe. Dacă noi, înșine ne descoperim forțele pentru avansare și mers rapid înainte, atunci cei care ni s-au opus, dimpotrivă, vor începe să ajute.

Aceasta va fi o tendință corectă, corespunzătoare forței superioare unice care vrea să vadă umanitatea într-o astfel de conexiune. Cu toate acestea, dacă nu reușim să facem eforturi în direcția unirii, atunci în măsura în care aceste eforturi lipsesc, națiunile lumii și forțele negative din interiorul poporului Israel se vor ridica. Vor începe o luptă, o confruntare din toate părțile, pentru a ne trezi și a ne obliga să facem alegerea corectă: să înțelegem motivul acestei presiuni și ce ar trebui să facem.

Astăzi, ne aflăm într-o stare foarte delicată și critică. Am vorbit despre acest pericol în urmă cu mulți ani, dar nu mă așteptam să se întâmple atât de repede și ca deja în timpul nostru să existe o stare atât de specială între toate țările și națiunile din întreaga lume.

Trăim într-o eră a noilor tehnologii, a comunicării globale și am ajuns la o anumită înțelegere interioară a ceea ce se întâmplă, responsabilitatea umanității pentru planeta noastră și întregul univers. În vremea noastră, există mulți oameni foarte educați, cu perspective largi, nu ca înainte. Aproape toată lumea are ocazia să călătorească în jurul lumii și să vadă viața altor națiuni, conectându-se cu întreaga lume, deasupra distanțelor și diferențelor de limbi.

Cu toate acestea, în chestiunea antisemitismului, vedem că nimic nu ajută: legea care aduce umanitatea spre conexiune acționează dur, s-ar putea spune chiar crud. Mai presus de toate, ea pune presiune asupra celor care ar trebui să fie primii care conduc umanitatea, asupra națiunii care trebuie să facă această lucrare, care ar trebui să devină pionieri pe această cale și să conducă întreaga lume.

Nu există nicio cale în jurul acestei legi. Lumina superioară, forțele superioare sunt aranjate astfel încât imediat ce poporul lui Israel, grupul adunat în vremea lui Avraam din toate națiunile, să fie unit din nou, toate drumurile se deschid pentru ei. Nu există dificultăți, ci, dimpotrivă, există forțe ale naturii gata să-i ajute și să-i ridice pe umerii lor la nivelul spiritual. Și urmându-i, toată umanitatea va fi fericită să se conecteze.

Așa funcționează guvernanța superioară și așa va fi. Totul depinde de Israel, după cum scrie Baal HaSulam în „Introducere la Cartea Zohar”, numai ei au libertatea de a alege.

Israel sunt cei care sunt atrași să se apropie de Creator. Se simt obligați să se conducă pe ei, înșiși și întreaga umanitate către o conexiune comună și o înălțare spirituală. Orice persoană din lume, orice naționalitate, negru, alb, roșu, galben, toate cele patru straturi ale umanității – 1, 2, 3, 4 – aparțin unei națiuni, care este obligată să realizeze conexiunea și adeziunea cu Creatorul.

Prin urmare, există o presiune din ce în ce mai mare asupra acestui grup fizic numit Israel, în întreaga lume, chiar dacă ei nu înțeleg ce li se întâmplă. La urma urmei, ei au abandonat cu mult timp în urmă această muncă, de aducere a lor și a întregii lumi la adeziunea cu Creatorul. Umanitatea, de asemenea, nu a primit conștientizarea faptului că lumea este supusă unei dezvoltări cu scop, care o duce la corectarea completă; prin urmare, nu înțelege motivul urii sale. Evreii sunt derutați de ceea ce se dorește de la ei și, din marele lor egoism, nu visează decât la pace și prosperitate. Națiunile lumii se simt de parcă evreii ascund ceva de ele, nepermițându-le să ajungă la o viață bună.

Prin urmare, aceste două grupuri se simt pierdute în întuneric, unde agresiunea emanată de națiunile lumii se ciocnește cu ura și frica resimțite de evrei. Este clar că acest lucru nu este bine pentru nici unul dintre ei: o mare suferință îi așteaptă pe cei care comit violență și pe cei care persistă în a nu vrea să audă despre corectare. Prin urmare, este responsabilitatea noastră de a explica situația ambelor grupuri și de a împinge procesul de corectare înainte, cât mai mult posibil.1 (Minutul 0:30)

Cei care ni s-au opus ne vor ajuta

Dacă evreii vor începe să se conecteze, națiunile lumii îi vor accepta cu bucurie, pentru că vor vedea că prin această conexiune, ei se pot apropia de esența creației. Tocmai din acest punct, din însăși dorința din care acum crește antisemitismul, vor simți că începe mișcarea corectă, pentru că vor începe să primească iluminare pe acest Reshimo.

Antisemitismul este simţirea lipsei națiunilor lumii, nevoia de a primi lumină prin conexiunea evreilor. Cel mai aprig antisemit, va fi primul care se va alătură evreilor. Am văzut deja aşa răsturnări dramatice, în istorie.2 (Minutul 1:04:50)

Forța Superioară nu își schimbă planurile

Astăzi, evreii americani recunosc deja că problema antisemitismului există și crește periculos. Duminică, 3 ianuarie, va avea loc un marș de protest împotriva antisemitismului în creștere, la New York. Mulți îl acuză pe Trump ca și cum ar fi de vină pentru creșterea antisemitismului.

Cu toate acestea, trebuie să înțelegem că nimeni aici nu poate ajuta. Știm că America este o țară foarte strictă și, dacă va fi adoptată o legislație, va fi aplicată a doua zi. Legea este păzită de instanțe, închisori și poliție. Cu toate acestea, în cazul antisemitismului, nu se poate face nimic. Vom vedea că toate acțiunile guvernului și încercările de stingere a antisemitismului nu vor avea niciun efect. La urma urmei, avem de-a face aici cu legea naturii.

În zilele și săptămânile următoare, vom asista la încercări inutile ale guvernului american de a remedia această problemă. Aceasta va părea a fi slăbiciunea lui Trump, iar stânga va profita cu siguranță de ea, acuzându-l că nu poate proteja evreii. Cu toate acestea, nicio măsură nu va funcționa. Puteți stabili milioane de patrule de poliție și puteți adopta legi noi, dar nu vor ajuta.

Forța superioară trebuie să oblige poporul Israel să se unească și va face acest lucru. Nu se va retrage nici chiar dacă doar o mică mână de oameni vor rămâne din Israel, iar restul sunt uciși. Cu toate acestea, grupul mic care rămâne va realiza conexiunea și va fi începutul unei noi umanități. Toate națiunile se vor conecta apoi în jurul ei și vor ajunge la corectare.

Vom vedea că niciun guvern din Statele Unite, nici de dreapta, nici de stânga, nu va putea stinge antisemitismul. Este o forță de sus.3 (Minutul 1:07:00)

Având în vedere antisemitismul în creștere, din America, putem fi siguri că mutarea în Israel garantează o viață liniștită și o protecție împotriva antisemiţilor? Da, dar pentru un timp foarte scurt. Dar dacă nu îi convingem pe evreii din întreaga lume și din Israel să înceapă conectarea, următoarea etapă va fi dură, cu sancțiuni fără precedent, împotriva statului Israel, adoptate de către toate țările, inclusiv Statele Unite.

Ne vom simți ca și cum am fi sub asediu, în Israel. De asemenea, acest lucru va dura o perioadă scurtă de timp și apoi, dacă nici acest lucru nu ajută să-i convingem pe evreii din Israel să se conecteze, așa cum scrie Baal HaSulam, vom fi alungați din acest țară și risipiți din nou.4 (Minutul 1:10:40)

Lucrând pentru Idoli și Lucrând pentru Unitate

Nu încerc să apreciez modul în care cuvintele mele vor fi acceptate de fiecare parte a societății. O viață nu va fi suficientă pentru a studia acest lucru. Nu am nevoie decât să învăț cum să ajung la corectare și cum să trezesc întreaga lume la ea, cu toată capacitatea mea. Asta e tot. Nu le analizez starea, religia, credința, știința sau cultura. Totul este mult mai simplu. Întreaga lume este împărțită în două părți: lucrul pentru idoli și lucrul pentru conectare. Forța superioară este unitatea, conexiunea.

Pentru a realiza conexiunea, există o metodă simplă: trezim forța unității, conectându-ne între noi, deasupra egoismului nostru, în ciuda acestuia. În măsura acestei conexiuni, dezvăluim între noi forța conexiunii cu Creatorul, revelarea forței superioare.

Există două forțe în natură: pozitivă și negativă. Forța pozitivă a conexiunii este ascunsă și contrariul, forța negativă a egoismului, este dezvăluită. Dacă încercăm să ne conectăm în grupul de zece, deasupra forței respingerii, forța egoismului nostru, atunci forța pozitivă se trezește și ne ajută. Această forță este ascunsă în natură, dar o descoperim prin eforturile noastre și astfel ne îndreptăm către conexiune.

Apoi, în interiorul conexiunii noastre, vom dezvălui clar forța superioară, care se numește revelarea Creatorului pentru ființele create.

Acesta este programul nostru. Există mii de metode, credințe și opinii spirituale diferite în lume. Nu ne adâncim în ele, pentru că nu contează. La urma urmei, există doar două forțe în lume, care trebuie aduse la echilibru. Acesta este echilibrul pe care îl creăm în grup, prin conexiunea noastră.

Metoda Cabala este foarte practică și concretă și o putem implementa.

Prin urmare, nu are rost să încercați să înțelegeți alte filozofii, deoarece nu se bazează pe forța superioară. Ei spun că o persoană ar trebui să încerce să se schimbe pe sine ca și cum ar avea deja calități pozitive. Cabala afirmă că inițial nu există nimic pozitiv într-o persoană, doar negativ – egoismul acesteia. Înclinația rea controlează o persoană, de la nașterea ei: „Omul se naște cu un fond sălbatic” și trebuie să încercăm să ne conectăm deasupra egoismului.5 (Minutul 2:06:10)

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 1/3/20, „Alegerea evreiască: unitate sau antisemitism”

Filed under: Anti-SemitismDaily Kabbalah LessonIsrael |

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed