Alegerea grupului de zece

934Întrebare: Pe de o parte, ființa creată este o marionetă trasă de fire. Pe de altă parte, poate alege aparent ceva. Deci poate alege sau nu? De ce are nevoie pentru a avea de ales?

Răspuns: Singura alegere pe care o avem este cea a grupului zece. Intrarea în societatea potrivită te va conduce înainte și ea este cea pe care și tu o vei ajuta. Acesta este grupul de zece.

Deci, organizați-vă în grupuri de zece și atunci veți simți că puteți găsi cu adevărat diferite direcții și repere corecte și astfel să vă schimbați.

Comentariu: Dar în articolul „Libertatea”, Baal HaSulam spune că omul alege în funcție de dorințele și gusturile societății care o înconjoară, nu prin partea sa cea mai bună, ci de către majoritate. Dar tu zici grupul de zece.

Răspunsul meu: Un grup de zece nu funcționează conform dorințelor sale!

Cum își alege o societate idealurile? Conform membrilor săi puternici și isteți sau după proști, hoți, mituitori etc.? Cine ajunge în vârful scării egoiste? Cei mai mari criminali. Toată lumea înțelege acest lucru.

Grupurile de zece, pe de altă parte, au fost create după reguli diferite, după valori diferite! Un grup de zece este un sistem complet diferit. Este ajutorul reciproc, dragostea reciprocă și dezvoltarea relațiilor corecte care nu există în lumea noastră. Vrem să creăm relațiile lumii superioare în grupul de zece; încerci să faci totul pentru a dărui.

Întrebare: Aceasta înseamnă că construiesc o celulă sănătoasă în acest corp bolnav?

Răspuns: Desigur.

KabTV „Fundamentele Cabalei” din 12.05.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: