Algoritmul corect al comportamentului

707Algoritmul corect al comportamentului este armonia cu natura din care vom înțelege ce înseamnă nivelul „uman”. Vedem și studiem nivelul animalelor. Și ce înseamnă nivelul „uman”? Nu știm cum l-a creat natura.

Natura minerală, vegetală și animală există instinctiv, este supusă unor legi stricte care sunt puse în aplicare fără întrebări. Iar omul a fost creat cu voință liberă pentru a învăța de la natură cum ar trebui să acționeze, să fie de acord și să efectueze aceste acțiuni. Atunci va fi fericit.

Legea echilibrului este legea de bază a naturii. Dacă nu există echilibru, atunci apar imediat probleme. Ca și în corpul nostru, presiunea crește, temperatura crește, alți parametri se schimbă și o persoană se îmbolnăvește imediat, deoarece sistemele sale interne nu sunt echilibrate.

Suntem la fel în ceea ce privește natura. Căldură, frig, schimbări ale presiunii atmosferice, dezastre naturale, toate acestea sunt schimbări între diferite sisteme ale naturii.

Natura ne-a creat astfel încât noi înșine să putem descoperi formula echilibrului nostru cu ea. Și atunci vom deveni la fel de perfecți, armonioși, și chiar eterni, ca natura însăși. Dar trebuie să ajungem la asta singuri.

Întrebare: Nivelul „uman” este nivelul de echilibru cu natura?

Răspuns: Absolut! Mai mult, este în funcție de alegerea omului, efortul omului, spre deosebire de toate celelalte părți ale naturii care se află în echilibru natural, instinctiv, cu aceasta.

După ce a ajuns la echilibru cu natura, omul va primi o plăcere deplină. Toate dorințele sale vor fi împlinite.

KabTV „Close-up” din 19.08.09

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed