Amalek ne însoțește tot drumul

Forța lui Amalek este cea mai evidentă într-o schimbare bruscă de stare- sfârșitul sărbătorii, Sabatul – acele stări care ne-au ridicat prin lumina superioară și nu prin eforturile noastre.

Ne-am simțit la înălțime, datorită forțelor pe care ni le-a oferit lumina superioară. Iar când Lumina dispare, apare Amalek. Dar poate apărea și în orice alt moment.

„Amalek” este o formă prescurtată a expresiei „de dragul de a primi” (Al Menat LeKabel), ceea ce înseamnă că această intenție este în mod evident în interesul său. Deși, de fapt, nu acționează pentru binele nostru, ci în interesul egoismului nostru. O creștere a egoismului la o persoană, un salt ascuțit, acestea sunt trezirile lui Amalek. Prin urmare, trebuie să ne asigurăm permanent că Amalek nu se trezește în noi.

Acum că s-a încheiat sărbătoarea de Pesah, este posibil să simțiți oboseală și să aveți diverse probleme, ca și cum ar fi din motive obiective. Dar acestea nu sunt motive reale, este întotdeauna Amalek; dorința de a primi este îmbrăcată în tot felul de motive, presupuse naturale și explicabile. Amalek construiește natura și ne reglează viața.

Nu trebuie să ne relaxăm atenția, trebuie să ne monitorizăm stările și să ne uităm la Amalek care se trezește în fiecare moment. El se va trezi inevitabil, pentru că altfel, nu vom putea realiza corectări mari. Amalek se trezește constant și trebuie să ne corectăm atitudinea față de el, adică să ne ridicăm deasupra lui.

Amalek este un ajutor împotriva noastră. Cu cât crește mai mult, cu atât ne ridicăm deasupra lui, din ce în ce mai sus. În acest fel, el ne va conduce către o înălțime perfectă, spirituală. Aceasta este menirea lui, ca ajutor dat împotriva noastră.

Amalek ne oferă oportunitatea de a lucra, ridicându-ne deasupra lui, învingându-l cu ajutorul grupului și al Creatorului.  Amalek ne însoțește de-a lungul întregii căi spirituale, la fiecare pas, manifestându-se uneori mai mult, alteori mai puțin și adoptând forme diferite. Dar ne împinge întotdeauna către o intenție egoistă.

Prin urmare, acum, după ce părăsiți sărbătoarea de Pesah și vă continuați drumul, trebuie să vă asigurați că nu vă îndepărtați de cale și păstrați întotdeauna direcția corectă către scopul vieții.
[263258]
Din prima parte a  Lecţiei zilnice de Cabala 4/16/20, Scrierile lui Rabash, „Ce este ordinul de eliminare a lui Amalek?”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: