America rămâne fără președinte

Cabala ne învață să lucrăm în trei linii, ceea ce este foarte important mai ales în timpul nostru. Vedem că astăzi în lume, confruntarea, lupta, contradicția dintre dreapta și stânga cresc peste tot, împărțind țările și popoarele în două și punând două tabere una împotriva celeilalte.

Această polarizare o simțim chiar și în cadrul familiilor. În toate țările dezvoltate și chiar în curs de dezvoltare, există o distanță uriașă între stânga și dreapta, o scindare în societate, în fiecare țară.

Pe măsură ce ne dezvoltăm, egoismul crește din ce în ce mai mult și, prin urmare, nu vedem că această contradicție dintre dreapta și stânga se calmează. Dimpotrivă, oamenii devin din ce în ce mai îndepărtați unul de celălalt și se ciocnesc și se ceartă mai mult. Acest lucru este evident mai ales în America, unde societatea este împărțită în două tabere, stânga și dreapta, care nu găsesc niciun punct comun. Această ruptură se simte chiar și în cadrul familiilor.

Anterior, nu exista o astfel de contradicție între opiniile asupra tuturor problemelor, în legătură cu natura, ecologia, armele, familia, sexul, mâncarea și absolut orice. În loc să căutăm puncte de convergență și să înțelegem cum să ajungem la un acord, vedem că cele două linii, dreapta și stânga, diverg din ce în ce mai mult, devin mai polare și diferă ca Est de Vest sau Nord de Sud.

Distanța dintre ele crește din ce în ce mai mult și nu există nimic care să le conecteze. Cu cât lumea se dezvoltă mai mult, cu atât această divizare va deveni mai profundă, iar ura, respingerea, neînțelegerea și lipsa de dorință de a ne înțelege vor crește.

Toate acestea sunt trezite în societatea umană de către Creator. America se împarte în două tabere ostile de parcă nu ar exista alte abordări și partide în afară de dreapta și stânga. Și nu se poate face nimic pentru că aceasta este natura.

Natura nu va ajuta oamenii să se conecteze; dimpotrivă, îi va împărți în două tabere egale, așa cum vedem acum în Statele Unite. Cum este posibil ca o societate să se despartă exact la mijloc, cu milioane de oameni pe o parte și milioane pe cealaltă unul împotriva celuilalt, astfel încât câteva unități de preponderență să decidă cine va deveni președintele Americii?

Într-o astfel de situație, nu există deloc președinte, deoarece ar trebui să stea în mijloc între aceste două linii. Două linii sunt dezvăluite în orice societate modernă pentru ca noi să stabilim linia de mijloc, adică Creatorul, care ar trebui să se dezvăluie pe Sine și să stabilească o legătură între noi. În caz contrar, nu vom putea exista și vom fi în război unul cu celălalt fără niciun compromis și posibilitatea de a ajunge la un acord.

Nu există o linie de mijloc; nu poate veni decât de sus. Așa funcționează lumea, așa funcționează natura. Prin urmare, grupurile cabalistice care lucrează la apropierea de forța superioară, de scopul creației, care se numesc Israel, care vizează „direct Creatorul” (Yashar Kel), vor fi în centrul întregii lumi, în centrul atenției tuturor și vor trebui să ofere o conexiune între liniile stânga și dreapta.

Întreaga lume va fi împărțită în dreapta și stânga. Și între ei există câteva mii care sunt numiți „Israel”, care vor fi responsabili pentru faptul că miliarde de oameni de o parte și miliarde de cealaltă parte nu se pot conecta între ei. Prin urmare, trebuie să învățăm linia de mijloc, care este determinată de forța superioară, așa cum este scris: „Cel care creează pacea în înălțimile Sale cerești, El în mila Sa să creeze pacea pentru noi” și să ne ajute să ne dezvoltăm corect.

Statul care este dezvăluit în alegerile americane ne arată cum va fi viitorul lumii. Societatea americană este mai dezvoltată și, prin urmare, această contradicție este deja evidentă acolo. Restul lumii rămâne în urmă, datorită tradițiilor religioase și culturale. Cu toate acestea, în America, toate națiunile sunt amestecate și, prin urmare, este atât de evident că cele două părți ale societății americane sunt complet separate una de cealaltă și nu există nimeni care să le conecteze.

Cum poate fi președinte cineva acceptat sută la sută de o parte și sută la sută neacceptat de cealaltă parte, de jumătate din cetățenii țării? Cum în această situație poate exista un președinte care să stea în mijloc și să controleze pe toată lumea? Acest lucru este absolut imposibil.

Există o singură posibilitate: să dezvăluie forța superioară care va conecta cele două tabere împreună. Revelația forței superioare și a conexiunii globale este munca noastră ca şi cabaliști. Acest lucru va deveni curând clar și trebuie să fim pregătiți pentru asta. Lumea va dori acest lucru; va veni și va cere acest lucru.

Lumea se va împărți în două părți din ce în ce mai mult și va trebui să atragem linia de mijloc de sus, astfel încât să înceapă să domine ambii poli, conducându-i la acord. Președintele nu poate fi nici din stânga, nici din dreapta, ci doar stând în mijloc și ducând la conexiune, până la linia de mijloc pe care înțelepciunea Cabalei o dezvăluie.

Din prima parte a lecției zilnice a Cabalei 06.11.2020, Scrieri ale lui Rabash, „Trei linii

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed