Apreciați proprietățile spirituale

527.03Comentariu: Oamenii înțelepți spun că este necesar să dăruiești, trebuie să-ți restricționezi dorințele.

Răspunsul meu: Și de ce nu o faci? Pentru că nu-i crezi pe acești oameni înțelepți.

Comentariu: Nu, pentru că este greu. Noi, oamenii, încercăm să facem asta. Uneori funcționează să ne restricționăm dorințele, în cele mai multe cazuri nu.

Răspunsul meu: Este necesar, este nevoie, este profitabil. Dar este aceasta sarcina cu care ne confruntăm în orice caz sau o putem evita? Sunt o mulțime de întrebări aici. De ce vreau să mă schimb, să-mi schimb natura? Ce îmi aduce asta în final?

Comentariu: Revelarea lumii spirituale.

Răspunsul meu: Ce înseamnă revelarea lumii spirituale? A dezvălui în tine însuți calitatea de a dărui și de a iubi pe toată lumea, asta înseamnă să revelezi lumea spirituală.

Noi ne dezvăluim lumea în dorința noastră egoistă și ceea ce observăm în jurul nostru, vedem în această dorință. Tot ceea ce intră în mine și îmi umple egoismul se numește „această lume”. Cine are mai mult egoism simte această lume ca fiind mare. Cine are unul mic, cum ar fi copiii mici sau animalele, plantele etc., în această măsură simte această lume. Așadar, lumea spirituală este simțită doar în calitatea de dăruire și iubire.

Trebuie să ne gândim la asta: „Ce îmi va oferi?” La urma urmei, trebuie să învăț să respect și să apreciez calitățile spirituale, calitățile de dăruire și de iubire. Și dacă văd cu adevărat că acestea sunt atât de importante, necesare – nu pentru mine, ci pentru lume, pentru ceilalți, pentru că nu ar trebui să mă gândesc la mine însumi – atunci voi merge în această direcție.

Iubirea este ceva care nu se aplică la mine, ci la alții. Îi umplu pe ceilalți cu calitățile, sentimentele și dorințele mele bune dacă vreau să fac totul pentru a-i face să se simtă bine.

Să-ți iubești aproapele înseamnă să faci din orice persoană din lume aproapele tău și să-i dai chiar mai mult decât îți dai ție însuți.

Din „Stări spirituale” de la KabTV 11/16/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: