Ar trebui să începi cu dragoste pentru oameni

Trecem de la iubirea creației la iubirea Creatorului. Iubirea pentru Creator este iubire perfectă în întregul sistem, unde lumina și vasul sunt revelate împreună, susținându-se reciproc.

Dar trebuie să începem cu dragostea creației, adică să ne apropiem unul de celălalt în zeci până nu mai simțim diferența dintre noi, astfel încât dorințele și sentimentele noastre să se contopească într-un singur sentiment comun. Toți trebuie să-i completeze pe ceilalți în acest sens. Nu vorbim despre conexiunea fizică, care aparține nivelului animal, ci despre una umană, adică nu la nivel fizic, ci la nivel senzorial.

Această legătură începe cu ura neîntemeiată, care nu are alte explicații decât a fost creată de Creator. Și din aceasta trebuie să ajungem la dragostea fraternă ca o persoană cu o singură inimă.

Nu luați exemplul unei lumi în care există luptă și toată lumea își îmbină forțele, ca niște copii certăreți. Trebuie să urmăm sfaturile cabaliștilor și să ne vedem în etapa finală a procesului de corecție. Am trecut prin multe cicluri de viață pe acest pământ de-a lungul a mii de ani. Și nu întâmplător am descoperit acum știința Cabalei. În această lume, nimic nu este întâmplător, totul este calculat din sistemul sufletului comun.

Prin urmare, trebuie să lucrăm împreună și să obținem unitatea. Dacă cineva cade, ce ar trebui să facem? Se pare că aceasta este soarta lui. Dar vom încerca să punem la punct sistemul nostru și să ajungem la o conexiune reciprocă bazată pe egalitate și dragoste. La urma urmei, iubirea este cea mai puternică legătură posibilă.

„De la iubirea creaturilor la iubirea Creatorului”, deoarece Creatorul este un sistem global care ni se descoperă. Creatorul este o generalizare, suma tuturor sufletelor și motivul creației lor, sursa.

Iubirea este o conexiune reciprocă completă în care fiecare caută doar cum să-i completeze pe ceilalți. Aceasta este forma existenței sufletului comun.

Din prima parte a lecției zilnice a Cabalei 29.11.2020, „Lucrați cu credința deasupra rațiunii

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed