Așa am fost creați

Rabaș, articolul 10, „Care este nivelul pe care trebuie să-l obținem pentru a nu ne reîncarna?” (1984): Ideea este că trebuie să știm că toate sufletele se extind din sufletul lui Adam HaRișon, căci după ce a păcătuit în păcatul Arborelui Cunoașterii, sufletul său a fost împărțit în 600.000 de suflete. Aceasta înseamnă că singura lumină pe care a avut-o Adam HaRișon, pe care Sfântul Zohar a numit-o Zihara Ila [strălucirea superioară], pe care a avut-o în Grădina Edenului, s-a răspândit în numeroase fragmente.

Există o stare numită „un singur suflet general” sau Adam. Aceasta este dorința de a primi, de a te bucura, de a umple sinele cuiva, de a fi umplut cu Lumină.

Într-o astfel de stare, această creatură se simte în cel mai minim mod pentru că a fost umplută destul de mult, ca un copil care a fost hrănit, i-a schimbat scutecul, se află în brațele mamei sale, o poate mirosi și nu are nevoie de nimic altceva, se simte bine.

Creatorul nu dorește să ne lase în această stare.

El vrea să ajungem la starea Lui, care este cea mai matură stare și astfel El a spart această dorință în 600.000 de părți (suflete), care sunt împărțite într-un număr infinit de scântei ale sufletului.

Fiecare parte se deosebește de celelalte prin dorința ei egoistă, ceea ce nu îi permite să perceapă dorințele altora. Între ei există un imens antagonism.

În fiecare dintre noi există o particulă a sufletului general. Prin urmare, nu ne înțelegem între noi și nu ne putem conecta în niciun fel între noi. Putem să simțim doar că depindem unul de celălalt și că această dependență ne obligă să ne dezvoltăm unul cu celălalt. Atâta timp cât primesc o completare într-un mod egoist, unii beneficiază de alții, îi tolerez lângă mine. Dacă nu pot câștiga nimic din partea celorlalți, atunci sufăr de fapt în prezența lor și încerc să mă despart de ei. Așa am fost creați.

Din „Fundamentele Cabalei” din KabTV, 16/09/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: