Atât bucuria, cât și tristețea sunt la fel de perfecte

923Întrebare: Există două stări în lumea noastră. Se pare că sunt fie în stare de bucurie, fie în cea de ură. Este corect?

Răspuns: Da, la orice nivel, nu neapărat în ceea ce simți. Poate fi ceva fizic sau orice altă stare.

Întrebare: Poate fi atât rece, cât și cald în același timp? Acest lucru nu se întâmplă fizic.

Răspuns: Dar frigul sau căldura se simt în raport cu omul. Cabala vorbește despre doi parametri fizici, care, în principiu, s-ar putea să nu aibă nimic de-a face cu el.

Dar totuși, trebuie să le aducă într-o stare, astfel încât să se completeze reciproc, deoarece una nu poate exista fără cealaltă. Prin urmare, numai conexiunea lor este perfecțiunea. Acesta nu este doar un echilibru între două contradicții, ci un al treilea stat nou.

Întrebare: Ai dat odată un exemplu de acest lucru la nivel gustativ: toate legumele au gusturi diferite, iar dacă faci o supă din ele, vei obține ceva complet diferit.

Ai putea da un alt exemplu din viața noastră, ce înseamnă rezolvarea conflictelor?

Răspuns: În viața noastră, îl folosim foarte puțin. Să spunem că trecem prin suferințe severe și apoi înțelegem că datorită lor am ajuns la o stare de lumină, bucurie, sațietate și plăcere.

Întrebare: Dar acest lucru se întâmplă în același timp.

Răspuns: Desigur. Acest lucru poate fi în același timp numai dacă începem să realizăm și să stăpânim proprietăți spirituale.

Cabala ne permite să simțim simultan dulcele și amarul, bucuria și tristețea. Prin urmare, în lumea spirituală putem simți combinația a două proprietăți opuse și, conform calculelor cabaliste, ne dă o senzație care este de 620 de ori mai mare decât în ​​lumea materială.

KabTV „Stări spirituale”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed