Avansare prin depășire

242Calea spirituală ne cere să avansăm depășind. Dar ce anume trebuie să depășești? Obstacole pe care Creatorul le poziționează în fața noastră în fiecare moment. Și El nu vrea să ne împiedice, ci dimpotrivă, El ne ajută, așa cum ajută un părinte copilul, când îi dă acestuia de lucru pentru a deveni mai puternic și mai inteligent, să înțeleagă cum funcționează această lume și să o folosească într-un mod bun.

Deci, creștem și ne dezvoltăm ca un copil și vedem că totul ni se dă doar în scopul corectării, deoarece aceasta este forma progresului. Cu fiecare depășire, avansăm și închidem ușor decalajul uriaș care separă această lume de lumea spirituală.

„Iubirea va acoperi toate păcatele.” Dacă atribuim totul Creatorului, inclusiv depășirea noastră, vom merge mai departe. Uneori suntem copleșiți de frică și alteori suntem derutați de lipsa de înțelegere a căii și a noastră. Dar trebuie să înțelegem că totul provine din aceeași sursă, de la Creator și, raportând totul la El, închid decalajul care mă separă de El și merg înainte.

Principalul lucru este să reduc distanța dintre mine și prietenii mei, deoarece acesta este cel mai dificil și mai autentic lucru dintre toate pe care le avem în această lume. Prin urmare, eliminând această distanță, vom ajunge la revelația Creatorului.

Depășirea poate fi în orice. Principalul lucru este să ducă la Creator, să se direcționeze către El pentru vindecare. Mă trezesc dimineață confuz, fără să înțeleg nimic, nu-mi amintesc nimic, nu știu ce să fac, sunt într-o ceață completă. Dar deja am învățat că totul vine de la Creator. Se pare că, chiar de dimineață mi s-a acordat ajutor de sus și, cu acest ajutor, merg mai departe.

Se spune: „Fiecare zi va fi nouă în ochii tăi”, adică în fiecare zi omul este o nouă creație. Se pare că dacă astăzi nu pot lua nimic de ieri, totul este ca o nouă foaie goală, atunci este bine. Trebuie să o iau de la capăt.

Tot ceea ce ni se întâmplă este o invitație să ne apropiem de Creator și să corectăm astfel starea în care ne aflăm. În primul rând, este necesar să relaționăm totul la Creator, deoarece nu există altceva decât o forță superioară. Poate exista o problemă cu sănătatea, în familie, în lume, indiferent de ce, principalul lucru este să raportezi totul la Creator, nu pentru a arunca totul asupra Lui și a scăpa de ea, ci din cauza dorinței de a te apropia de adevăr.

După cum spune în cântec: „Să ne ridicăm mâine dimineață cu un cântec nou în inimile noastre”, într-o conexiune și mai puternică între noi, nu doar pentru a continua de ieri, ci pentru a examina faptul că poate ieri nu a fost atât de important pentru mine, dar astăzi vreau să mă ridic la un nou nivel, la o nouă stare, la un nou stil de conexiune între noi în grupul de zece și cu Creatorul.

Nu vreau să mă implic în ceea ce s-a întâmplat ieri și să privesc în urmă ca soția lui Lot care s-a transformat într-un stâlp de sare. Vreau să avansez în fiecare zi prin depășire.

Din lecția zilnică de Cabal 18.062021, „Avansare prin depășire”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed