Avem nevoie să ne prelungim viața?

760.4Întrebare: Familia Regală a Arabiei Saudite a decis să investească un miliard de dolari anual într-o organizație non-profit care dezvoltă tehnologii de extindere a vieții.

Fundația Hevolution va distribui granturi pentru dezvoltarea de medicamente anti-îmbătrânire și studierea lor clinică. Ei vor să găsească mijloacele de a întârzia apariția bolilor și de a le deschide maselor. Ei spun că nu va fi doar pentru familia regală.

Este interesant că o parte a umanității caută cum să plece în liniște, fără durere. Iar o parte a umanității caută cum să-şi prelungească viața și să rămână frumoasă și tânără. Spre care parte înclinaţi mai mult?

Răspuns: Eu cred că nu există într-adevăr un sens special în prelungirea vieții umane. Este necesar să investim în a face viața umană semnificativă. Este nevoie de multe, de multe miliarde de dolari sau riali — indiferent de monedă — pentru a transmite unei persoane sensul real al unei vieți fericite. Dar cât vei trăi, totul depinde de conștientizarea publicului.

Oamenii trăiau 30, 40, 50 sau 60 de ani. Îmi amintesc că atunci când eram mic, oamenii mureau la vârsta de 60 până la 65 de ani, și se considera că o persoană a dus o viață normală.

Întrebare:  Deci, sunteți în favoarea întoarcerii atenției nu pentru a trăi mult și sănătos, ci pentru a trăi cu conștientizarea că eu caut sensul vieții?

Răspuns: Da.

Comentariu: Interesant! Aceasta este o revoluție în mentalitatea unei persoane.

Răspunsul meu: Desigur. Dacă ar fi inventată o astfel de pastilă încât în loc să-mi mai împletesc picioarele pe pământ încă 15 ani, aș merge cu voioșie în lumea următoare dar cu un bun rezultat — găsirea sensului vieţii — atunci ar fi mai bine.

Dacă îmi oferi o astfel de pastilă, sunt gata, mă voi abona la ea. Ia acei 15 sau cât de mulți ani vrei și dă-mi sensul vieții. Nu doar să-mi spui, ci să o faci astfel încât să obțin sensul real.

Întrebare:  Spuneţi-mi, când apare această înțelegere la o persoană că este gata să dea totul?

Răspuns: Nu se poate ca viața noastră să nu aibă sens. Această problemă trebuie explicată. Apoi, pornind de la ea și mai departe, trebuie să introducem o persoană treptat în revelarea sensului vieții, adevăratul ei sens.

Întrebare:  Chiar și cei mai bogați oameni ar dori să-și dea toți banii doar pentru a descoperi și a realiza acest lucru?

Răspuns: Oamenii vor investi în asta cu plăcere. Pentru că dacă dezvoltăm o astfel de metodologie, o astfel de educație, o astfel de creştere și o astfel de opinie publică despre importanța găsirii sensului vieții și găsim acest sens și îl dezvoltăm în continuare și îi facem publicitate peste tot (poate chiar îl impunem), atunci desigur, viața noastră își va găsi adevăratul sens. Merită să dai toți banii din lume pentru asta.

Pentru că în timp ce o persoană este tânără, aleargă și se grăbește. Apoi, când este matură, se grăbește să-și aranjeze cumva viața.

Când este bătrân, se grăbește să nu se îmbolnăvească și să sufere mai puțin. Apoi a terminat, își lasă mâinile jos și așteaptă… Cel obosit pleacă.

Întrebare:  Iar aici, el este tânăr tot timpul. Într-o continuă căutare a sensului vieții.

Întrebarea cheie este ce este – sensul vieții?

Răspuns: Sensul vieții este să cunoști eternitatea lumii.

Întrebare:  Când spuneţi „eternitatea lumii”, la ce fel de lume vă referiţi? Ce este eternitatea lumii? Văd lumea asta. Dar ce fel de lume spuneţi că este eternă?

Răspuns: Vorbesc despre eternitatea existenței sufletului omului.

Întrebare:  Vreţi să spuneţi că trebuie să ne lipim de el?

Răspuns: Sigur. Identifică-te cu sufletul și nu cu corpul.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 13.06.2022

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: