Bănuț cu bănuț

Rabash, “Întreaga Tora este un singur nume sfânt”: Adică orice depășire în muncă este numită “a merge în munca Creatorului”, deoarece fiecare bănuț se adună într-o sumă mare.” Adică fiecare moment când noi depășim, se acumulează într-o anumită măsură necesară pentru a deveni un Kli pentru primirea abundenței.

Depășire înseamnă luarea unei părți a vasului de primire și adăugarea ei la vasele de dăruire.

Întrebare: Asta poate să fie conectată la stările pe care le-am experimentat împreună după congres?

Răspuns: Cu siguranță. Până la urma noi suntem conectați unul cu altul și formăm un vas, un vas în care eu, tu, toți prietenii nostrii, bărbați și femei, suntem parte. Nu contează la ce nivel este toată lumea deoarece noi toți vrem să intrăm în acest vas comun.

În el noi începem să ne conectăm unul cu altul și cu toate sufletele Cabaliștilor, care umplu întregul volum al vasului. Și noi, ridicându-ne acolo, devenim incluși în el.

Prin urmare, toți dintre noi care am participat la congres obținem o asemenea stare în care noi intrăm în sufletul comun al lui Adam.

Întrebare: Putem să spunem că depășirea se cumulează ca bănuț cu bănuț într-o sumă mare și ajungem la un anumit nivel numit Adam?

Răspuns: Da. Adam este ceea ce au făcut toți Cabaliștii înaintea noastră. Iar noi, în măsură în care intrăm în această stare, devenim conectați cu ei.

Întrebare: Noi am intrat în această stare la congres și acum noi toți suntem înapoi la lumea noastră mică. Ce ar trebui să facă toată lumea?

Răspuns: Da, noi am intrat în starea generală, dar după congres toată lumea nu a căzut înapoi în lumea lor mică. Într-un final, această stare generală încă există. Doar că ea dispare constant din noi ca noi să trebuiască să o trezim din nou și din nou și ca bănuț cu bănuț să punem totul într-un singur Kli (vas) mare.

Întrebare: Deci ceea ce Rabash a numit depășire este def apt ceva în plus: datoria mea de a simți starea generală a conexiunii?

Răspuns: Cu siguranță.

Întrebare: Ce conectăm mai exact și cum ne conectăm?

Răspuns: Noi ne conectăm prin aspirațiile de a fi deasupra dorințelor noastre egoiste într-o unitate comună, în așa numitul grup de zece. Grupul de zece este o stare nemărginită. Poți aduna un milion de oameni și să spui că este un grup de zece, sau poți lua doi sau trei oameni și acesta va fi tot un grup de zece. Conexiunea oamenilor deasupra ego-ului lor este numită un grup de zece.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 3/1/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: