Bărbat și femeie: Atitudinea față de viață

560Comentariu: În prezent, reprezentarea femeilor în domenii care în urmă cu 15-20 de ani aparțineau exclusiv bărbaților a crescut semnificativ.

Răspunsul meu: Acesta nu este rezultatul unei vieți bune. Vorbește cu femeile de afaceri de la inimă la inimă și vei vedea că nu au nevoie de asta. Nu le face pe femei fericite. Ei bine, un pic mai mulți bani, un pic mai mult ceva.

O femeie tratează viața mai realist decât un bărbat. Ea este atașată de lume, de pământ, de natură. Iar acele lucruri care nu sunt suficiente din punct de vedere material, adică bani fantomatici în bancă sau ceva de genul acesta, nu sunt foarte importante pentru ea. Ea este interesată de siguranță și securitate, dar numai atât cât sunt necesare în condițiile actuale pentru viața ei și nu mai mult.

Un bărbat aleargă după diverse jucării: vapoare, avioane și iahturi. El rămâne un copil. Nu contează pentru el dacă acest lucru îi aduce beneficii sau nu; se lasă dus de val cu jocurile sale și își petrece timpul în acest fel.

O femeie nu are nevoie de așa ceva. Ea privește lumea cu mai mult realism: are nevoie de o casă, de o familie, de o siguranță solidă.

Întrebare: Care este natura acestui fenomen prin care bărbatul se simte autonom? Dacă o femeie nu ar cere nimic de la el, el ar continua să joace jocurile sale.

Răspuns: Bărbatul ar trebui să vizeze atingerea Creatorului, să aducă această realizare în lumea noastră, să o transmită unei femei și, cu ajutorul ei, să ajungă la Creator, pentru că fără acest lucru este imposibil. Bărbatul și femeia, în aspirația lor comună, adică partea masculină și partea feminină a umanității, ajung împreună la Creator.

Omul a coborât în lumea noastră ca o singură ființă și apoi s-a împărțit în două părți opuse, bărbat și femeie. Numai prin unirea lor (aici este vorba doar de calități spirituale, nu și fizice) putem urca și atinge lumea superioară.

Din „Close-Up” de la KabTV

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed