Beneficiile tăcerii

79.01Întrebare: Există multe citate despre beneficiile tăcerii, în special de la cabalişti. De exemplu, „Un gard viu pentru înțelepciune – tăcerea”. Ce este tăcerea?

Răspuns: Tăcerea este o adâncire în contemplarea interioară, atunci când o persoană se analizează pe sine, vorbește cu sine. Înțelepciunea se creează treptat din a fi în tăcere,.

Întrebare:: Când este o persoană obligată să vorbească?

Răspuns: Numai pentru a preveni orice rău din lume, adică să contracareze manifestările egoiste ale oricui și în primul rând pe ale lor, pe cât posibil. Aceasta este prevenirea răului.

Întrebare: Este posibil să faceți acest lucru cu un cuvânt?

Răspuns: Sigur. Cuvântul este putere.

Întrebare: Când oamenii, așa cum li se pare, văd răul, ei vin cu proteste, își exprimă opiniile și organizează demonstrații. Funcționează astfel de acțiuni în masă?

Răspuns: Aceste acțiuni în masă s-au răspândit în ultimii 150 – 200 de ani, și în special în ultimii 10 – 20 de ani. Nu știu cât de eficient este acest lucru. La urma urmei, ei sunt conduși de egoiști. Prin urmare, nici nu vreau să înțeleg aceste fenomene. Aici totul este ca de obicei: cineva o face, cineva o joacă, cineva o stabileşte, cineva plătește.

KabTV “Cabala Expres” 6/13/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed