„Binecuvântat ești Tu, Doamne, care aduci pâinea din pământ”

Se obișnuiește să mulțumim înainte de masă: „Binecuvântat ești Tu, Doamne, cel care aduce pâinea din pământ”. Binecuvântăm forța superioară pentru că ne ajută să aducem pâine („pâinea” este nivelul de credință) din pământ, adică, din nivelul dorinței de a primi, Malchut. Calitățile Binei intră în Malchut și le extragem înapoi.

Când plantăm o sămânță în pământ, pământul oferă acestei semințe tot felul de minerale, aceasta încolțește, apoi se trasnformă într-o tulpină cu multe semințe. Așadar, dintr-o sămânță plantată în pământ, se obțin sute de semințe, mărindu-mi depozitul de sute de ori.

De unde capătă pământul o astfel de putere? Acesta este rezultatul spargerii: lumina a pătruns în dorință și și-a transferat proprietățile în ea. Și de atunci, până în zilele noastre, extragem din pământ, de la Malchut, calitățile Binei cu ajutorul cărora putem crește și produce plante, animale și oameni.

Totul provine de la nivelul mineral, dar doar datorită faptului că forța luminii a pătruns inițial în ea. Prin urmare, o forță vie poate ieși din pământul neînsuflețit. Așa funcționează.

Îl binecuvântăm pe „Domnul, care aduce pâinea din pământ”. Nu există nimic în pământ în sine, dar Creatorul și-a implantat inițial calitatea de dăruire în el și de aceea putem extrage toate fructele din pământ. Totul iese de la nivelul mineral, din pământ, de la prima spargere, ca urmare a faptului că forța Creatorului a pătruns până la nivelul cel mai de jos, în dorința de a primi și îl susține.

Din partea a 2-a a Lecției zilnice de Cabala 26/3/20, Lecția despre subiectul „Construirea societății viitoare”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed