Cȃnd va veni Profetul Ilie?

Acum suntem în carantină în casele noastre, unde ar trebui să mergem după ieșirea din acest Egipt? În primul rând, trebuie să înțelegem exact de ce facem acest lucru și unde mergem. Calea de ieșire din Egipt este calea ieșirii din egoism, în iubire între noi. Suntem în Egipt, sub stăpânirea Faraonului, egoismul nostru comun, care ne ține pe toți în sclavie și ne pune unul împotriva celuilalt. Vrem să ieșim din această ură nefondată și să ne întoarcem față în față unul cu celălalt, cu inimile deschise.

Aceasta ar trebui să fie dezvăluită ca iubire reciprocă, care se numește exodul din Egipt în țara lui Israel, spre dorința îndreptată direct către Creator, către puterea superioară a iubirii.

Pesah este o sărbătoare a eliberării de îngerul morții, de egoismul nostru. Ne imaginăm eliberarea ca fiind revenirea la viața dinainte de coronavirus, astfel încât să putem ieși în sfârșit din casă, să mergem la un restaurant și să facem o plimbare pe malul mării sau în parc. Așa vedem libertatea și oamenii liberi.

Virusul ne arată cȃt suntem de lipsiţi de libertate și că suntem cufundați în egoismul nostru. Coronavirusul spune: „Nu ieşiți din casă! Dacă ești blocat în egoismul tău, vei fi blocat în viața ta materială în același mod.”  Virusul ne arată imaginea adevărată, dependența noastră în sclavia dorinței de a ne umple pe noi înșine, de Faraon. Ne supunem blând la toate cerințele egoismului nostru și nici nu ne dăm seama. Egoismul ne domină gândurile și dorințele; asta se numește sclavie.

„Am fost sclavi în Egipt” – sclavii egoismului nostru, dorința noastră de a ne umple, fără să ne gândim la ceilalți. Dar suntem în același sistem integral, cu toți oamenii acestei lumi, cu toate nivelurile mineral, vegetal și animal ale naturii și oamenii. Și dacă acțiunile mele se referă numai la dorințele mele personale, asta înseamnă că lucrez pentru Faraon. Iar a te gândi la toți ceilalți înseamnă a lucra corect, cu respectarea naturii, Creatorul. Și atunci nimic, niciun virus nu ne poate face rău.

În timpul mesei de Pesah, este o tradiție să puneţi un pahar de vin pentru oaspetele de onoare, Profetul Ilie. S-a făcut o glumă de acest Pesah, că de data aceasta nu l-am invitat pe Profetul Ilie, pentru a nu-l infecta cu virusul, deoarece se află în grupul cu risc, datorită vârstei sale. Deci ar trebui să ne așteptăm sau nu la Profetul Ilie? Ilie vine să anunțe că Mesia vine. Mashiach (Mesia în ebraică), este forța care ne scoate din egoismul nostru, adică din toate nenorocirile și ne aduce la starea de dăruire și iubire universală, care este Creatorul și dorința în care toți suntem conectaţi între noi și cu forța superioară a naturii. Este mesajul pe care ni-l aduce profetul Ilie.

Adică, nu așteptăm o persoană, ci o forță specială care ne va conduce la iubire. Iubirea înseamnă că îi tratez pe ceilalți ca pe mine însumi și chiar mai bine. Îl așteptăm pe Profetul Ilie de atâția ani și încă nu a venit. Dar nu am așteptat niciodată pe adevăratul Ilie. Am vrut vreodată să iubim pe cineva? Ne așteptăm ca Ilie să ne aducă bani, o mașină nouă, o casă nouă, un avion privat; fiecare avȃnd propria interpretare. Așteptăm un Ilie greșit!

Ilie este forța cea mai înaltă, care ne va duce la o unificare atât de puternică, chiar până la iubire, încât ne vom simți nu numai ca o singură națiune, ci ca un singur corp și o singură dorință și vom simți Creatorul în noi, așa cum se spune: „Israelul, Tora și Creatorul sunt unul singur.”

Creatorul este puterea dăruirii și iubirii, nu un fel de imagine materială. Această putere a iubirii trebuie să locuiască în noi, între noi. Aceasta este ceea ce numim revelația Profetului Ilie, eliberarea, ieșirea din Egipt și adevăratul sfârșit al corectării. Atunci vom simți întreaga națiune ca o singură familie. Pentru a face acest lucru, nu trebuie să ieșiți din casă. Forța lui Ilie, puterea unității, acționează deasupra tuturor zidurilor și granițelor. Vom simți brusc această lume întreagă, ca fiind transparentă, fără ziduri între camere, case și părți ale universului. Totul va fi simțit ca un întreg, în care toată lumea este în conexiune cu ceilalți și fiecare persoană include pe fiecare, în sine. Până la urmă, fiecare persoană este o lume mică. Așa vom simți întreaga realitate și în ea Creatorul.

Prin urmare, în acest Pesah, efortul nostru principal este să ne concentrăm asupra puterii iubirii a Profetului Ilie, astfel încât să ne îmbrace și să ne conecteze cu întreaga lume, într-o singură îmbrățișare reciprocă, ceea ce ne va conduce la adevăratul exod din Egipt.

Din KabTV “O nouă viaţă #1220” 4/2/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: