Cabala și credințele, Partea a 2a

Creatorul este o constantă care nu se schimbă niciodată

Observaţie:  Cele mai multe practici spirituale afirmă că,  Creatorul își schimbă atitudinea față de o persoană în funcție de comportamentul acesteia. Pe baza acestui lucru, au fost stabilite o serie de practici diferite, care discută despre cum să interacționezi cu Creatorul.

Cabala ne spune că, Creatorul este o substanță sau lege a naturii care nu are nicio schimbare de atitudine față de o persoană.

Comentariul meu:  Creatorul este o constantă neschimbătoare. Noi suntem cei care ne schimbăm și ni se pare că lumea se schimbă în raport cu noi. În realitate, lumea este reflecția mea și sunt singurul care se schimbă.

Întrebare:  Dar vedem că uneori forța superioară are un efect pozitiv asupra noastră și alteori este negativă. De ce depinde asta?

Răspuns:  Acest lucru se întâmplă pentru că eu mă schimb, iar forța numită Creator este constantă. Absolutul nu se poate schimba, pentru că El este perfect. Este proprietatea bunătății totale, a conexiunii finale, a iubirii absolute.

Eu mă schimb și, în funcție de schimbările mele în raport cu Creatorul, mi se pare că El este cel care se schimbă. De aceea, Îl văd uneori ca bun și alteori ca rău.

De exemplu, o mamă își iubește întotdeauna copilul în egală măsură. Dar, dacă îl întrebi pe copil, el ți-ar spune: „Mama este azi proastă și ieri a fost bună.” Adică interpretează comportamentul mamei sale în conformitate cu propria sa comportare.

Din KabTV “Bazele Cabalei” 12/17/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: