Cabala și economia de consum, partea 9

275Întrebare: Economia se bazează pe concurență. Cum va arăta concurența în noua societate?

Răspuns: Nu avem nevoie de concurență. Trebuie să facem totul complet diferit. Majoritatea oamenilor trebuie să nu mai fie nevoiți să muncească, iar omenirea trebuie să înceteze să epuizeze Pământul, să polueze aerul și să risipească resursele naturale. Din 8 miliarde de oameni, vom avea 7 miliarde fără loc de muncă.

Prin urmare, trebuie să distribuim munca astfel încât toată lumea să fie ocupată poate o oră sau două pe zi, iar în restul timpului să fie angajați în auto-educare, și nu numai în auto-educare, ci și în educație în general. Este necesar să creăm un imens sistem global de educație, iar atunci vom fi ocupați tot timpul.

Copiii noștri, nepoții noștri și noi toți împreună trebuie să căutăm metode de conectare corectă. Acestea sunt descrise în Cabala și rămâne ca noi să le realizăm.

Întrebare: Și aici, firește, vom avea nevoie de muzică, de cultură și de tot restul?

Răspuns: Tot ceea ce este necesar pentru asta, trebuie să dezvoltăm. Și tot ce nu avem nevoie, nu ne trebuie absolut deloc.

Întrebare: Vor concura companiile între ele cu privire la cât de mult dau și cine va da mai mult?

Răspuns: Poate. Nu vreau să mă gândesc la nimic acum. Toate acestea sunt într-un viitor îndepărtat.

Comentariu: Dar concurența este combustibilul, totul se bazează pe ea.

Răspunsul meu: Nu. Vor fi alte tipuri de concurență în ceea ce privește randamentele. Nu m-am gândit încă la asta. Cred că totul va fi echilibrat, conform planului; nu va fi nimic de prisos și nimic inutil, ci doar ceea ce este cel mai util și necesar. Iar restul oamenilor vor primi doar din comunicarea între ei, bucurându-se de ea și obținând o împlinire deplină.

KabTV „Fundamentele Cabalei” 3/1/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed