Călătoria Prin Deșert

Trebuie amintit că egoismul ne este dat de sus; revelația egoismului vine de la Creator. Și, prin urmare, este necesar să lucrăm cu el metodic de fiecare dată, din ce în ce mai mult, și să nu așteptăm dispariția egoismului. Dimpotrivă, cu cât avansăm, cu atât mai mult egoism, prostie, cruzime și aroganță vor fi dezvăluite și trebuie să lucrăm cu toate acestea.

Trebuie să te obișnuiești cu el și nu trebuie să renunți, să disperați sau să opriți computerul; pur și simplu trebuie să continuați și să continuați, chiar și în patru labe, dacă-i necesar, dar târâți-vă către scop.

Și prietenii mei mă vor ajuta; Eu sunt ei iar ei sunt eu. Totul este aranjat astfel încât să putem merge întotdeauna înainte dacă încercăm să ne completăm reciproc. Când vreau să-i ajut pe tovarășii mei și ei vor să mă ajute atunci, chiar dacă niciunul dintre noi nu are forță, vom găsi putere în uniunea noastră.

Aceasta nu este o forță în fiecare dintre noi; nu poate exista forță în interiorul vreunuia dintre noi! Sunt zece oameni și nici unul nu are putere. Dar, din moment ce vrem să ne conectăm, dezvăluim brusc puterea între noi. Această putere este Creatorul care există între noi. Folosim puterea Lui și nu a noastră.

Si, prin urmare, dacă fiecare dintre noi este epuizat, dacă suntem cu toții zerouri complete, aceasta este cea mai bună condiție și nu poți opri ecranul să părăsești grupul! Pentru că în această stare începem să dezvăluim puterea care este între noi, adică Creatorul. În interiorul nostru, desigur, nu există forțe, dar vom dezvălui o putere mai mare.

Prin urmare, tocmai din cauza disperării, a neputinței, a deznădejdii, a neînțelegerii, a susținerii reciproce și a eforturilor, în ciuda oboselii, ne apropiem de revelația Creatorului. Această lucrare este numită, călătorie prin deșert, din care obținem puterea dăruirii. Trecând prin deșert, urcăm de la Malchut la Bina.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 31/05/20, „Abordarea studierii înțelepciunii Cabala”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: