Calea de a atinge scopul superior, partea 3

Cauzele schimbării populației în lume

Înțelepciunea Cabalei studiază ordinea în cascadă a forțelor superioare, de la calitatea care este mai întâi dezvăluită în Malchut a lumii infinitului, în patru faze de lumină directă și apoi coboară la noi prin Tzimtzum Aleph (prima restricție).

Apoi se formează Partzufim Galgalta, AB, SAG, MA și BON, apoi lumile Atzilut, Beria, Yetzira și Assiya, iar apoi se creează structura specială numită Adam sau sufletul comun și se produce spulberarea acestui suflet. Iar noi suntem piesele acestei spulberări.

Și, pe măsură ce egoismul se manifestă din ce în ce mai mult, pentru a crea posibilitatea unui fel de ascensiune și de a lucra cu acesta, masa egoistă generală se desparte în tot mai multe părți. Prin urmare, în lumea noastră simțim că ne înmulțim – populația planetei crește.

În schimb, dacă intrăm în relații negative unul cu celălalt, atunci distrugerea și războaiele încep, adică o anumită cantitate a populației este înlăturată.

Iar asta nu se datorează faptului că războiul ucide oamenii așa cum credem noi, ci pentru că în acest caz umanitatea nu are nevoie de un număr mare de oameni și care, astfel, poate fi redus. Și este așa, fiindcă dacă există suferință, tot mai puține suflete își pot îndeplini scopul. Iar acesta este modul de a privi o creștere sau o scădere a populației de pe Pământ.

Din KabTV „Fundamentele Cabalei”, 18.08.19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed