Când Egoul crește

760.2Întrebare: Când mă simt grozav și doresc o nouă cunoaștere și am un interes pentru spiritualitate, sunt brusc aruncat la nivelul celor mai joase dorințe și nu pot înțelege de ce? Este posibil ca acest lucru să se întâmple pentru a trezi dorințele?

Răspuns: Este un lucru bun! Înseamnă că deja vezi că, urmând dorințe, vise și impulsuri sublime, un dor de prieteni, de grup și de Creator, de exaltarea spiritului intern care te umple, se produce un colaps brusc. Este ca și cum tot aerul ți-ar fi fost scos din plămâni și ai simți că nu ai nicio dorință de a merge mai departe și că nu ai nimic spre care să înaintezi. Acesta este un semn că vi s-a dat o altă porțiune de ego.

În spiritualitate înaintăm de-a lungul a două linii, linia dreaptă și linia stângă, iar între ele se află linia de mijloc. Linia stângă este ego-ul, linia dreaptă este dăruirea, iar linia de mijloc este Creatorul.

Să presupunem că sunteți în faza 1, în care totul este bun. Apoi vi se dă o altă porțiune de ego și urcați în faza 2, dar este egoistă. Întreaga lume devine brusc goală, întunecată, lipsită de valoare, fără speranță, stresantă și deprimantă. Acum trebuie să începeți să lucrați în grup pentru a urca la o stare similară nivelului luminii.

Singura modalitate de a face acest lucru este prin eforturile voastre de a vă conecta la grup: ∑, semnul însumării.

În momentul în care atingeți o anumită conexiune între voi, veți primi imediat lumina.

Așa urcaţi la starea care este deja următorul vostru nivel spiritual; începeți cu linia stângă, apoi avansați de-a lungul liniei drepte până la linia de mijloc. De la acest nivel veți începe să primiți o altă porțiune a ego-ului și de la acesta veți trece la o stare de dăruire și veți urca din nou la următorul nivel spiritual. Așa urcaţi până când realizaţi la un moment dat că, Creatorul este revelat între voi.

Apoi veți vedea că v-ați scos deja cămașa și ați aruncat-o în coșul de rufe, ceea ce înseamnă că ați intrat la un nivel spiritual și corpul vostru fizic este de fapt lipsit de sens, că vă aflați deocamdată în această lume pentru a răspândi metoda Cabalei către ceilalți și deja simțiți conexiunea din ce în ce mai mare cu Creatorul pe linia de mijloc.

KabTV “Fundamentele Cabalei” 20.01.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed