“Care ar fi câteva sfaturi pentru stimularea stimei de sine?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care ar fi câteva sfaturi pentru stimularea stimei de sine?

Stima de sine este punctul de plecare de la care ne modelăm pe noi înșine, imaginea noastră, în raport cu obiectivele noastre, nevoile noastre, lumea, cu societatea și cu noi înșine.

Prin urmare, modelarea noastră în raport cu un scop pe care ni-l imaginăm nouă înșine este esențial aici, iar stima de sine este un element cu care putem lucra în acest proces.

Pentru a ne dezvolta sau stimula stima de sine, trebuie să clarificăm scopul pe care dorim să-l atingem, să ne descriem imaginea sau forma pe care dorim să o avem atunci când atingem un astfel de scop și apoi ne putem evalua în consecință și putem stabili dacă suntem sau nu pe calea spre realizarea sa.

Ar trebui, astfel, să privim stima de sine ca pe un mijloc prin care putem avansa către scop. Nu ar trebui să ne simțim vinovați de nicio trăsătură cu care ne-am născut, ci să fim în pace cu ele, înțelegând că ni s-au dat exact calitățile potrivite pentru a ne realiza pe deplin.

Apoi, ar trebui să ne întrebăm care este realizarea noastră corectă? La ce imagine, formă și scop ar trebui să aspirăm? De asemenea, cum putem avansa spre aceasta?

După clarificarea acestor întrebări pentru noi înșine, ar trebui să putem discerne cu ce ar trebui să fim mulțumiți și nemulțumiți despre noi înșine și că totul este pentru a avansa în mod optim către scopul nostru.

Scris / editat de studenții Cabalistului dr. Michael Laitman.

Imagine de Emmanuel Bior pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: