Către armonia finală

610.2Întrebare: Ce înseamnă că nu există constrângere în spiritualitate?

Răspuns: Înseamnă să faci din obiectivele Creatorului obiectivele tale. Atunci nu va exista constrângere.

Înainte de aceasta, desigur, va exista constrângere. Așa funcționează. În natură, nu există o astfel de stare care ceva să nu preseze altceva. Acest lucru este valabil nu numai pentru cabaliști, ci pentru fiecare insectă, fiecare creatură de pe Pământ. Chiar și natura minerală este sub controlul unor forțe coercitive. Acest lucru este doar pentru a-i îndrepta pe toți către echilibru.

Întrebare: Există o stare în care nimic nu te presează și ești în deplină armonie?

Răspuns: Starea de liniște absolută, de echilibru absolut, este scopul creației. Se realizează tocmai prin echilibrarea tuturor forțelor opuse.

Ești sub influența multor forțe și ești constant în armonie cu ele, menținând asta constant. Menținerea acestei armonii este armonia voastră supremă, bucuria voastră supremă.

Întrebare: Aceasta este starea de liniște?

Răspuns: Nu există liniște! Liniștea este o mișcare continuă și nesfârșită pe care o direcționezi în mod constant către cea mai optimă stare pentru întreaga natură, pentru toată lumea.

Întrebare: Când o persoană ajunge la o astfel de stare, înseamnă că nu există constrângere pentru ea?

Răspuns: Da. Când o persoană îşi asumă sarcina de a îmbunătăți în mod constant echilibrul naturii, atunci înseamnă că nu se află sub constrângere, ci el însuși determină, creează și controlează natura.

KabTV “Stări spirituale. Nu există constrângere în spiritualitate”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: