Ce ajută la descoperirea Șarpelui Înclinat?

260.01Cartea Zohar: În ceea ce privește versetul, „Să fie lumină”, este scris în cărțile din Primul că este Șarpele Înclinat, care se mișcă întotdeauna în curbe și aduce blesteme în lume pentru că a sedus-o pe Eva cu copacul cunoașterii.

Întrebare: De ce se spune că Șarpele Înclinat se mișcă în curbe?

Răspuns: Altfel, nu s-ar târî în Adam și Eva. Prin Eva, șarpele trebuie să se târască în Adam și astfel să-și îndeplinească lucrarea, astfel încât lumea să devină pregătită pentru corectare. La urma urmei, înainte ca omul să fie mușcat de șarpe, era ca un înger care se plimba în grădina Edenului.

Nu era nimic în neregulă cu el, totul era în regulă. A cântat la lăută acolo, a ascultat cântecul îngerilor și totul din jur era dulce, siropos.

Pentru a ridica omul la nivelul Creatorului, este necesar să descopere în el un egoism serios, mare, cât de mult este otrăvit cu adevărat de el, cât de mult este opus Creatorului.

Această analiză este făcută de șarpe. El dezvăluie egoismul care stă în om, dar nu este văzut sau simțit și, prin urmare, nu se poate corecta. Astfel, chiar la începutul creației, este necesară acțiunea cu șarpele.

Din „Puterea cărții Zohar” de la KabTV # 16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: