Ce este conștiința umană?

Întrebare: De mii de ani, oamenii se întreabă ce este conștiința umană. Filosofi, gânditori și oameniide știință, discută în mod constant despre acest subiect și afirmă diverse teorii.

În ultimul sfert de secol, pe măsură ce știința a început să studieze în detaliu structura creierului uman, întrebările filosofice au fost, oarecum, respinse. Neurobiologii au început să caute zonele care sunt responsabile de conștiință în creierul uman. Ei îi numesc corelatori neurali; ele modelează conștientizarea unei persoane despre sine și despre lumea înconjurătoare etc.

Ce este conștiința umană din punctul tău de vedere?

Răspuns: Conștiința este acel nor de forțe alcătuit din primirea și dăruire, care se formează în conexiunea dintre o persoană și spațiul său înconjurător. Cât de mult înțelege o persoană din includerea sa în norul comun depinde de mediul înconjurător.

Totul este dat unei persoane din exterior. Omul nu are nimic al său. Chiar și ceea ce i se pare că apare din interiorul său, i se aduce din exterior.

Dezvoltarea conștiinței depinde de ceea ce se numește punctul în inimă sau fuzionarea cu norul comun al dăruirii și primirii în care existăm. În fiecare dintre noi există o genă spirituală specifică, un loc sau o forță care ne leagă de acest nor.

Întrebare: Spunem că omul își construiește percepția asupra realității, adică creează literalmente Creatorul în sine. Înseamnă asta că construiește norul independent? O simte așa?

Răspuns: Da, dar simțim acest lucru din realizările noastre. Despre ceea ce este dincolo de realizări, nu putem vorbi. În știința Cabalei, nu suntem angajați în lucruri imaginare, ci doar în ceea ce Cabaliștii au dezvăluit în fața noastră și, de asemenea, în ceea ce putem adăuga la realizările lor.

Întrebare: Există ceva în afara conștiinței umane?

Răspuns: Nu putem ști asta.

Întrebare: Nu există nicio modalitate de a verifica acest lucru?

Răspuns: Cum? Dacă reușim să verificăm ceva sau să-l simțim, asta înseamnă că se află deja în conștiința noastră.

Întrebare: Universul are propria conștiință?

Răspuns: Dacă ceva este în afara noastră, nu suntem în măsură să determinăm ce este. Obținem doar ceea ce intră în conștiința noastră.

Întrebare: Putem determina, în percepția noastră, că ceva din afara noastră are conștiință?

Răspuns: Aceasta este o întrebare care nu are răspuns. Nu putem întreba despre ceea ce nu atingem clar în minte sau în dorința noastră. Dacă nu există așa ceva, înseamnă că nu există în raport cu noi!

Bineînțeles, putem vorbi despre orice. Dar reușim acest lucru prin calitățile noastre?

Întrebare: Adică, o verificare clară se întâmplă întotdeauna cu privire la o persoană? Nimic altceva?

Răspuns: Un judecător nu are nimic în afară de ceea ce are în mâini.

Din emisiunea de pe KabTV „Kabbalah Express” din 07.12.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed