Ce este egal în destinele noastre?

Întrebare: Spui că în final, destinul tuturor se va dovedi a fi bun. Dar fiecare om are propria rădăcină a sufletului și calea de a se îndrepta spre el este complet individuală. Cum poate destinul fiecăruia să fie egal?

Răspuns: Ceea ce este egal este faptul că efortul specific al fiecăruia ar trebui să fie în conformitate cu sufletul său, cu toate proprietățile care apar în jurul sufletului, pentru ca o persoană să-și realizeze potențialul, starea finală în sistemul comun al lui Adam. Toate acestea sunt atât de interconectate încât nimeni nu are vreo preferință față de ceilalți.

În sufletul comun, cu toții obținem o corecție completă. Prin urmare, cel al cărui egoism este mai mare, corectarea lui este mai dificilă; și cel al cărui egoism este mai mic, corectarea lui pare mai ușoară, dar, de fapt, nu este. Totul depinde de ajutorul pe care îl primește.

Drept urmare, se dovedește că toată lumea este absolut adecvată și că toți sunt egali. Este similar cu structura unui organism uman. Dacă este perfectă, atunci nici o celulă nu are vreo preferință față de alta. Dacă eliminați o celulă, aceasta încalcă perfecțiunea întregului organism.

Prin urmare, în viitor, nici nu ar trebui să abordăm acest subiect. Până la urmă, în starea finală, toată lumea este egală și absolut perfectă. Pentru a face eforturi pentru această perfecțiune, tuturor li se oferă exact aceleași condiții: cu cât egoismul este mai mare, cu atât sunt mai mari cerințele pentru corectarea lui și cu cât egoismul este mai mic, cu atât sunt mai mici cerințele. Dar practic toată lumea atinge desăvârșirea completă.

Din emisiunea KabTV „Fundamentele Cabalei”, 8/8/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: