“Ce este moralitatea?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Ce este moralitatea?

Morala este o realizare clară a principiului: „Iubește-ți prietenul ca pe tine însuți”, adică o stare de conexiune absolută pozitivă deasupra ego-ului, unde percepem și simțim o realitate complet diferită de cea pe care o simțim în ego-ul nostru înnăscut. Până când ne dăm seama de principiul „Iubește-ți prietenul ca pe tine însuți”, ceea ce definim ca moralitate în lumea noastră se schimbă cu cât ne dezvoltăm mai mult.

Trăim într-un sistem de forțe și nu determinăm calitățile egoiste la fiecare individ. Prin urmare, nu putem ordona sau defini relațiile noastre.

Morala noastră se bazează astfel pe condițiile în care trăim și sunt rezultatul evoluției umane. Ele apar din ego-ul uman, ceea ce ne face să credem că modul în care ne trăim viața este într-un fel incorect, că trebuie să trăim diferit și, purtându-ne într-un anumit mod, vom trăi cu toții o viață mai bună. Cu alte cuvinte, egoul uman ne determină morala cu controlul lui asupra noastră.

Pe baza discuției „Abilități de comunicare: principii morale și norme sociale”, 9 octombrie 2020. Scris / editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman.Urmăriţi discuţia completa aici» [54:02]

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: