Ce este realizarea spirituală?

Intrebare: Ce este realizarea spirituala?

Raspuns: Si ce este realizarea corporala? Un copil mic, de exemplu, vede numai o fractiune mica a lumii pe care el o poate percepe si procesa in creierul lui, care este un instrument emotional, vizual si mental.

Noi suntem la fel si noi putem vedea mult mai mult decat percepem. Exista lumi intregi in jurul nostru, dar noi nu le simtim pentru ca nu avem in cadru modelele lor. Intelepciunea Cabala ne invata ca avem o mare si minunata oportunitate sa incepem sa simtim lumea reala care ne inconjoara.

Multe articole stiintifice au fost publicate recent despre asta, spunand ca noi traim intr-o matrice, ca universul nostru este unul din componentele unui sistem de universe, etc.

Aici intervine Cabala, prin a-i spune omului ca el poate atinge, descoperi, vedea si simti toate acestea si sa le traiasca. Si, astfel, omul poate intra in spatiul acesta si sa ramana pentru totdeauna. Ce are omul in lumea asta? Aceasta va disparea incet departe de sentimentele noastre, ca o ceata care se risipeste si prin ea incepem sa vedem campuri, copaci si case mult mai clar si aceasta lume dispare ca o ceata.

Asta este ceea ce incepe sa simta o persoana care atinge lumea superioara, pentru ca simtirile lumii noi incep sa creasca mult mai puternic decat simtirile lumii noastre si lumea noastra devine gradual mai putin importanta, iar impactul ei devine minor si atunci chiar mai putin importanta pentru mine, pana cand dispare complet.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 11/20/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed