Ce ne dictează atributele noastre?

În lumea noastră credem că totul se schimbă la exterior, cum ar fi vremea, de exemplu, soarele, zăpada și ploaia. Accept totul ca ceva care îmi cade pe cap.

De fapt, nu este așa; totul depinde de atributele mele. Adică eu trebuie să încep treptat să simt chiar și fenomene externe, cum ar fi zăpada, ploaia și soarele, și diferite probleme pe care le putem întâmpina în această lume, cum ar fi cutremurele și alte astfel de lucruri, nu ca impactul Creatorului asupra mea, ci ca propriile mele atribute.

Atributele mele dictează toate fenomenele și tot ceea ce simt în această lume, în timp ce simt că sunt aparent natură sau atitudinea pozitivă sau negativă a Creatorului față de mine. Atributul său este darul absolut pozitiv pentru mine.

Vă imaginați cât de diferiți suntem faţă de Creator și că ne simțim viața ca pe niște schimbări constante de la rău la mai bine și apoi la mai rău, de la mai bine la rău, de mai multe ori. Suntem permanent nemulțumiți de El. Există două opțiuni în atitudinea noastră față de Creator.

Pe de o parte, ne putem raporta la Creatorul Însuși, dar trebuie să înțelegem că nu ne putem raporta la Creatorul Însuși pentru că El este sursa binelui absolut. Orice i-am atribui Lui, nu vom putea schimba nimic, deoarece El este pur și simplu sursa luminii. Singurul lucru care poate ajuta este atitudinea corectă față de lumina care emană de la El, nu atitudinea noastră față de sursă, ci față de lumină.

Pentru a ne raporta corect la lumină, trebuie să înțelegem cum vine la noi, ce poartă și cum putem fi în contact cu ea.

Din emisiunea de pe KabTV „Fundamentele Cabalei”, 8/12/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: