“Ce va urma după Coronavirus?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce va urma după Coronavirus?

La un moment dat ne vom recupera din coronavirus. Cu toate acestea, ne putem aștepta cu siguranță ca o altă criză să atingă omenirea în scurt timp după aceasta. Fie că va fi o altă componentă a coronavirusului, sau o altă nouă pandemie, sau orice altă criză, motivul pentru care spun că ne putem aștepta la mai multe crize la scară globală este că asta face parte integrantă din modul în care natura ne maturizează.

Când înțelegem cum ne ghidează natura către un scop definit, cum ni se dezvăluie natura pe drumul către acest obiectiv și ce trebuie să schimbăm pentru a fi în echilibru cu ea, atunci putem înțelege loviturile precum pandemia Covid, ca fiind părți esențiale din planul naturii.

Natura ne trimite lovituri în valuri, unul câte unul, deoarece scopul său față de noi este de a ne ridica la un grad mai înalt de dezvoltare umană, unul care este echilibrat cu ea însăşi. Poate fi asemănat cu părinții iubitori care uneori își pedepsesc copiii pentru a le da o lecție și așteaptă ca urmare, o anumită schimbare în atitudinea sau comportamentul copiilor. După ce ne-a dat o lovitură, natura ne oferă timp de obicei să contemplăm și să implementăm schimbarea pe care ea o așteaptă de la noi. Astfel, Coronavirusul este o singură lovitură dintr-o serie, și ne putem aștepta ca fiecare lovitură succesivă să fie mai dură decât predecedentele, dacă nu reușim să intensificăm schimbarea pe care natura o așteaptă de la noi.

Unicitatea pandemiei actuale este natura sa globală. Afectează pe fiecare din întreaga lume, într-o mare varietate de moduri, fie din punct de vedere medical, economic, social și / sau psihologic, dar una peste alta, natura ne trimite tuturor un memento că ea este mai mare decât noi și mai mult, că suntem cu toții interdependenți.

Revelând interdependența noastră globală atât de clar, am fi înțelepți să ne gândim la modul în care ar trebui să ne raportăm cel mai bine la interdependența noastră – astfel încât să ne ajutăm, să ne susținem și să ne încurajăm reciproc și să considerăm nevoile altora la fel de prețioase pe cât ne raportăm la ale noastre. Aceasta este lecția pe care natura dorește să ne-o predea și, dacă nu reușim să facem o schimbare a atitudinii noastre unul față de celălalt, astfel încât să realizăm mai pozitiv interdependența noastră, atunci ne putem aștepta ca tot mai multe crize la scară globală să ne aducă la o astfel de determinare.

Similar cu modul în care funcționează celulele din corpul uman pentru a servi sănătatea întregului corp, deasupra propriilor nevoi individuale, în acelaşi mod, prin crize la scară globală, natura își propune să ne arate că suntem cu toții părți ale unui singur sistem global. Astfel, am fi înțelepți să începem să ne gândim la umanitate ca atare, cu iubire, cu grijă, la fel cum ne gândim la oricine este prețios și important pentru noi.

Cheia acestei provocări este că nu are nimic de-a face cu mâinile și picioarele noastre – totul indică o schimbare a atitudinii noastre față de celălalt. Dacă dezvoltăm o atmosferă de grijă reciprocă și considerație care să existe în rândul umanității, atunci vom vedea cum o astfel de schimbare de atitudine aduce nenumărate schimbări pozitive în viața noastră – de la oprirea pandemiilor și a altor crize la scară globală, la îmbunătățirea vastă a relațiilor la scară personală și socială și produsele secundare ale acestora, care includ mai multă fericire și încredere, o sănătate mai bună și vieți care devin pline de sens și abundență.

Bazat pe Întâlnirea cu scriitorii a dr. Cabalist Michael Laitman cu o echipă de redactori din 8 iunie 2021.

Scris / editat de studenții cabalistului dr. Michael Laitman.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed