Cel devotat este printre noi

547.06Întrebare: Este scris în cartea Profeților, Iosua: Am dat în mâinile tale Ierihonul şi pe regele său, puternicii războinici … Și voi doar feriţi-vă de lucrul devotat, ca nu cumva să vă faceți condamnați atunci când luați din lucrul devotat. Ce înseamnă „feriţi-vă de lucrul devotat”?

Răspuns: Lucrul devotat este o dorință egoistă ce nu poate fi corectată. Dacă o iei, în niciun caz nu o vei putea depăși. Se va lipi de tine ca o lepră, ca ceva de care nu poți scăpa. Vei începe să gândești că este a ta, și acesta este cel mai rău lucru.

Faptul este că nu ai avut această dorință înainte, dar de îndată ce te ții de ea, aceasta devine a ta.

Întrebare: Mai departe, cartea Profeților ne spune că o persoană numită Acan a păcătuit și a luat din lucrul consacrat …, o manta frumoasă babiloniană, adică îmbrăcăminte, și două sute de sicli de argint, adică bani, şi o placă de aur în greutate de cincizeci de sicli, adică bogăție. Ce înseamnă asta?

Răspuns: Îmbrăcămintea este o învelitoare (Levush) cu care poți îmbrăca orice și va arăta ca un veșmânt extern, nu unul intern. Adică îl îmbraci și devii imediat un egoist complet fără să-ți dai seama.

Bani (Kesef) din cuvântul „Kisufa, Kisui” (acoperire). În principiu, acesta este același lucru cu veșmântul, doar că este mai insidios. Te cumpără și începi să lucrezi pentru asta. Adică găsești banii, îi primești, îi câștigi, îi iei cu tine și ți se pare că sunt ai tăi. Dar de fapt, tu le aparții lor.

Dar aurul (Zahav) este mai presus de orice – „Ze Hav”, care înghite totul. Aceasta este reprezentarea orbirii absolute în fața bogăției. Dacă o persoană cade pentru aur, el este pierdut în mod irevocabil.

Comentariu: S-ar părea că poporul Israel a trecut deja etapa construirii vițelului de aur.

Răspunsul meu: Nu contează, deoarece corectarea finală nu s-a întâmplat încă. Construirea vițelului de aur va fi în cele din urmă corectată doar în ultima generație. În total, toate acestea sunt lucrul devotat.

Din „Secretele cărții eterne” de la KabTV 19.07.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed