Cele patru atribute ale guvernării superioare, partea 6

264.01Dificultăți practice în determinarea adevărului

Baal HaSulam, „Pacea în lume”: „Când discutăm despre atribute bune în teorie, cu siguranță nu există un atribut mai bun decât atributul adevărului.

Acest lucru se datorează faptului că tot binele pe care l-am definit mai sus în relația dintre individ și colectiv este atunci când individul dă și își joacă pe deplin rolul față de colectiv și, de asemenea, își ia partea de la colectiv în mod corect și onest. Toate acestea nu sunt decât adevărul, dar dezavantajul este că, de fapt, colectivul nu acceptă deloc acest atribut. Astfel, dificultatea practică a adevărului menționat mai sus este dovedită de la sine: Există un inconvenient și o cauză aici care îl face inacceptabil pentru colectiv. Trebuie să examinăm care este acest dezavantaj.

Când examinați îndeaproape adevărul menționat mai sus din perspectiva fezabilității sale practice, veți găsi neapărat vag și complicat și este imposibil ca ochiul uman să-l cerceteze, deoarece adevărul cere să egalăm toți indivizii din colectiv, așa că își primesc partea în funcție de munca lor, nici mai mult, nici mai puțin.”

Dacă vorbim despre o interacțiune corectă între oameni, atunci cum putem veni împreună la o stare de adevăr, pentru că acest lucru este pur și simplu imposibil. Fiecare are propriul adevăr și fiecare îl vede în felul său.

Faptul este că toată lumea ar trebui să dăruiască, toată lumea ar trebui să primească, toată lumea ar trebui să interacționeze corect cu societatea în toate calitățile posibile de conexiune. Dar cum putem conecta toate acestea împreună?

Suntem conectați prin 620 fire de conexiune. Cum ne putem asigura că toate firele de legătură dintre noi sunt aliniate corect și funcționează într-un mod echilibrat? Aici este dezvăluit „defectul”, chiar în apelul la completarea reciprocă, dăruire și dragoste, care nu ne permite să o facem.

Întrebare: În lumea egoistă, toată lumea vede mila, adevărul, dreptatea și pacea în felul său. Există o varietate de aceste categorii și în spiritualitate, sau există o singură înțelegere pentru sufletul comun?

Răspuns: Există diferite înțelegeri în spiritualitate, dar ele depind de gradul la care se află o persoană. La fiecare grad în care mă aflu acum, au fost sau vor fi, aceste corelații se schimbă deoarece de fiecare dată văd atitudinea mea față de ceilalți și atitudinea lor față de mine din ce în ce mai intern, mai profund și încerc să le echilibrez.

De la KabTV „Fundamentals of Kabbalah” 28/07/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed