Cele patru atribute ale guvernării superioare, partea 7

942Construiește Creatorul Între Noi

Baal HaSulam, „Pace în lume”: Adică, adevărul ne cere să egalăm toți indivizii din colectiv, să le primim partea în funcție de munca lor, nici mai mult, nici mai puțin. Și aceasta este singura bază adevărată, care nu poate fi pusă la îndoială, pentru că este sigur că oricine dorește să se bucure de munca prietenului său, faptele sale sunt împotriva rațiunii menționate mai sus și a adevărului clar.

Adevărul categoriei spune că nu pot primi mai mult decât dau sau nu pot da mai mult decât primesc. Ar trebui să existe o lege a echilibrului universal între toți, fără excepție. Depinde de proprietățile individuale ale fiecărei persoane, de volumul eforturilor sale și de starea în care se află. Poate cineva s-a îmbolnăvit puțin, sau o persoană a avut unele probleme etc.

Adică, categoria adevărului nu este universală. Nu este ceva scris în piatră care poate fi calibrat ca în unele dispozitive și utilizat în mod consecvent.

În același mod, există un număr imens de organe în corpul nostru care sunt în mod constant în echilibru dinamic. Ei trebuie să se echilibreze reciproc sau corpul va fi constant dezechilibrat și o persoană nu se va simți bine. Această afecțiune se numește boală atunci când organele nu pot menține echilibrul intern general al corpului.

Prin urmare, categoriile de milă, adevăr, dreptate și pace sunt concepute pentru a ne oferi înțelegerea modului în care ne putem echilibra astfel încât sufletul nostru să înceapă să se manifeste și să existe de la sine. Altfel, pur și simplu nu va exista.

Trebuie să ne unim unul cu celălalt și atunci legătura noastră corectă ne va oferi ceea ce se numește suflet. În ea, vom dezvălui viața organismului numit Creator, pe care o vom construi între noi.

Întrebare: Deci, trebuie să devenim o parte activă a gestionării întregului sistem?

Răspuns: Nu doar pentru a deveni o parte activă a sistemului, ci și pentru a-l crea. Creatorul spune: „Tu M-ai făcut”. Nu Creatorul a creat omul, ci omul a creat Creatorul!
De la KabTV „Fundamentals of Kabbalah” 28/07/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed