Cele zece plăgi egiptene

294.2Întrebare: Trecând prin cele zece plăgi egiptene, de fiecare dată, o persoană este din ce în ce mai conștientă de egoismul său ca fiind răul care trebuie treptat corectat. Așa cum scrie marele nostru învăţător Rabash, acest lucru este posibil doar printr-o cerere corectă către Creator. Aceasta înseamnă că există o anumită forță pozitivă în natură, dar este necesar să I ne adresăm corect?

Răspuns: Și cum o putem aborda corect dacă suntem complet sub stăpânirea forței negative, sub stăpânirea Faraonului? Pentru aceasta, noi toți trebuie să strigăm împreună către Creator, așa cum se spune: „Și copiii lui Israel au suspinat din muncă și strigătul lor s-a înălțat către Dumnezeu” și El i-a eliberat din Egipt.

Întrebare: Simte omul în mod clar toate cele zece plăgi egiptene, așa cum sunt descrise în Tora?

Răspuns: Nu, nu așa. Există ceea ce se numește limbajul ramurilor în care descriem calitățile și acțiunile spirituale cu cuvinte, formulări și definiții ale lumii noastre.

Prin urmare, o persoană din lumea noastră, care se confruntă cu un fel de limitare în dorințele sale egoiste, nu poate spune: „Acum lăcustele trec peste mine”. Nu se simte așa.

Întrebare: Există patru tipuri de limbaj care exprimă acțiunea spirituală. Poate fi Exodul din Egipt explicat în limbajul cabalist?

Răspuns: Da, se poate. Din păcate, oamenii care nu studiază Cabala nu vor înțelege.

Faptul este că alegoriile sunt folosite de cei care încearcă să rescrie Tora într-un limbaj comun. Și cabaliștii scriu despre aceasta în termeni pur tehnici.

KabTV “Stări Spirituale” 1/30/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: