Cine sunt prietenii adevărați?

939.01Întrebare: „Ziua internațională a prieteniei a fost proclamată în 2011 de Adunarea Generală a ONU cu ideea că prietenia dintre popoare, țări, culturi și indivizi poate inspira eforturile de pace și construi punți între comunități.” (UN.org)

Ce este Ziua Internațională a Prieteniei pentru dvs.?

Răspuns: Pentru mine, fiecare zi este așa. Mă întâlnesc cu elevii mei. Congresul nostru obișnuit s-a încheiat zilele trecute. Patru până la cinci mii de persoane s-au aflat într-o conexiune în timp real prin Internet. Ne-am văzut, am ascultat, am vorbit și ne-am simțit. Aceștia sunt prietenii.

Prietenii sunt oameni care sunt aproape de tine în ceea ce privește scopul, percepția asupra lumii și a vieții, a armoniei sale interioare și a discordiei externe.

Întrebare: Nu trebuie să li se reamintească nimic?

Răspuns: Nu. Cu toții experimentăm acest lucru în fiecare zi. Un prieten este cineva care înțelege cum te simți și, în anumite privințe este solidar cu tine, în altele poate nu. Dar el te înțelege iar tu îl înțelegi. Și împreună căutați în mod constant câteva momente comune de apropiere.

Întrebare: Chiar dacă acestea sunt momente de simplă apropiere, în viața de zi cu zi? Ați numi și aceasta prietenie?

Răspuns: Cred că da. Pentru că, în cele din urmă, întreaga noastră materie înaltă este, de asemenea acolo, pentru a transforma totul într-o apropiere fizică. Nu avem nevoie de nimic altceva, ar trebui să fie foarte simplu: să ne ridicăm deasupra convenționalității noastre, mai presus de tot ceea ce trăieşte omul, ceea ce trăiesc națiunile, oamenii și statele. Ridicați-vă deasupra acestui lucru în dăruire reciprocă, iubire reciprocă, sprijin reciproc și veți câștiga un sentiment de forță superioară.

Cred că ar trebui să mai existe un sentiment reciproc de conexiune interioară. Acesta este primul lucru.

Și în al doilea rând, trebuie să înțelegem cum trebuie să ne ajutăm reciproc și să participăm împreună la crearea unui spațiu spiritual comun, o rețea spirituală prin care existăm. Se poate baza simultan pe dorința de a ajuta fizic și material, dar în general, este o rețea spirituală.

Din KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 6/7/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: